Antena 3 CNN Actualitate Realizare remarcabilă a unei studente. Tânăra care reprezintă România la ONU

Realizare remarcabilă a unei studente. Tânăra care reprezintă România la ONU

Pentru al doilea an consecutiv, Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București va avea reprezentare la cel mai înalt nivel mondial. O studentă din anul 4 a fost desemnată Delegatul de Tineret al României la Organizația Națiunilor Unite.

Realizare remarcabilă a unei studente. Tânăra care reprezintă România la ONU
de Diana Dragotescu    |    26 Aug 2020   •   14:30

Aceasta va reprezenta tinerii din România în foruri importante ale ONU, precum Adunarea Generală și Comisia pentru Dezvoltare Socială, dar și în cadrul Grupului de Lucru al Consiliului Uniunii Europene pentru ONU.

 Ana Bălan este studenta care a reuşit această performanţă uluitoare 

Ana a povestit la „Eroul Zilei” cum a reușit această performanță: „Concurusul a început din iulie, și a constat într-o primă fază de selecție. Cele 2 zile de concurs au fost o provocare, au cumulat peste 10 probe și toate au fost temporizate. Cred că faptul că am intrat în această probă fără gândul că este o competiție, faptul că am fost carismatică și deschisă a contat cel mai mult”. 

Cum vor fi reprrezentați tinerii din România 

Tinerii români vor fi consultați înainte de întâlnirea din septembrie: „Activitatea principală a acestui program este de reprezentare a tinerilor. Punctul culminant ar fi adunarea generată a ONU care se ține la final de septembrie- octombrie și ar fi presupus o deplarae la New York. Acolo am fi avut șansa să ținem un discurs în ceea ce privesc dorințele și interesele tinerilor din România, lucruri pe care le vom afla în urma unor consultări”, a explicat Ana. 

„Din păcate această deplasare nu va fi posibilă în această toamnă dar se va organiza totul în mediul virtual. Așteptările mele sunt mai ales de la mine, să fiu o voce puternică pentru tinerii din România. Va fi o provocare”, a mai spus tânăra studentă. 

Ce subiecte vor fi abordate 

Pandemia va fi subiectul principal de discuție din acest an: „Se va discuta despre impactul pandemiei asupra educației și despre digitalizarea educației. Digitalizarea este și un beneficiu și un blestem, a oferit multe plusuri dar a și adâncit niște probleme”.  

Tânăra care reprezintă România la ONU

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close