Antena 3 CNN Actualitate Recensământ 2022: În ce interval de timp de la autorecenzare pot cere angajații ziua liberă plătită

Recensământ 2022: În ce interval de timp de la autorecenzare pot cere angajații ziua liberă plătită

Angajatorii sunt obligați să le acorde salariaților o zi liberă, plătită, dacă completează formularul online în prima etapă a recensământului populației. Termenul inițial pentru încheierea acestei etape a fost prelungit, iar 27 mai este acum ultima zi pentru autorecenzare.

Recensământ 2022: În ce interval de timp de la autorecenzare pot cere angajații ziua liberă plătită
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mai 2022   •   23:25

Actul normativ care conține regulile recensământului prevede un interval fix în care poate fi cerut liberul plătit: în maximum 12 luni de la data autorecenzării.

Dovada autorecenzării online se va realiza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

Codul va fi generat automat de aplicaţia informatică pentru fiecare formular individual transmis către baza de recensământ.

„La şapte zile după ce a completat formularul de recensământ, persoana care s-a autorecenzat va primi un cod în baza căruia va putea primi zi liberă de la locul de muncă, indiferent dacă este public sau privat", a declarat preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei.

Cum se face autorecenzarea

Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza în doi pași.

Primul pas este accesarea Platformei de autorecenzare și completarea formularului de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte.

Pasul doi - persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ.

La finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul "Finalizare" și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close