Antena 3 CNN Actualitate Recensământ 2022. Modificări importante în formular despre locul naşterii

Recensământ 2022. Modificări importante în formular despre locul naşterii

Recensământ 2022. Institutul Naţional de Statistică (INS) vine cu precizări despre modificări importante în formular despre locul naşterii.

Recensământ 2022. Modificări importante în formular despre locul naşterii
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Alin Tarnovschi    |    29 Apr 2022   •   11:42

Recensământ 2022. Institutul Național de Statistică vine cu precizări pentru recensământ. Pentru "locul nașterii" se ia în considerare locul de reședință al mamei în momentul în care a născut și nu localitatea unde se afla maternitatea.

Recensământul populaţiei și locuințelor din România este realizat în conformitate cu normele stabilite de Comisia Europeană privind recensămintele, pentru a se asigura comparabilitatea datelor statistice la nivelul Uniunii Europene, precizează Institutul Național de Statistică.

De aceea, chestionarul din România folosește definiția dată de Regulamentul Comisiei Europene, conform căruia Locul nașterii este "locul de reședință obișnuită al mamei în momentul nașterii sau, dacă nu sunt disponibile informații în acest sens, în funcție de locul în care a survenit nașterea", notează Mediafax.

Recensământ 2022. Modificări în formular pentru locul naşterii

"La la locul nașterii: vei lua în considerare locul de reședință al mamei la momentul nașterii tale și nu localitatea unde se afla maternitatea, dacă acestea sunt diferite. Mai exact, dacă mama persoanei recenzate locuia în Ploiești, dar nașterea a avut loc într-o maternitate din București, atunci locul nașterii va fi considerat Ploiești.

Atunci când locul nașterii nu mai corespunde cu reședința ta actuală și se află în altă localitate din țară, nu uita să completezi și câmpul privind Localitatea componentă sau Satul, altfel nu se deschid întrebările următoare și nu se validează chestionarul.

Completarea chestionarului de recensământ se face ușor dacă întrebările și informațiile ajutătoare din dreptul lor sunt citite cu atenție. De aceea, e util să îți aloci recensământului un timp în care te poți concentra", transmite INS.

×
Subiecte în articol: recensământ 2022 INS
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close