Antena 3 CNN Actualitate "Rechinul" din Mexic coopta doar români în organizaţia criminală pe care o conducea: “Ce spunea Florian Tudor era LEGE”

"Rechinul" din Mexic coopta doar români în organizaţia criminală pe care o conducea: “Ce spunea Florian Tudor era LEGE”

Florian Tudor, zis Rechinul, coopta doar români în organizaţia criminală pe care o conducea, spun martorii din dosar. Colabora cu doi străini, dar se înconjura în general de români certaţi cu legea pe care-i aducea în Mexic. Ce alte date explozive apar despre unul dintre cei mai căutaţi români a povestit jurnalistul Antena 3, Carmina Pricopie.

"Rechinul" din Mexic coopta doar români în organizaţia criminală pe care o conducea: “Ce spunea Florian Tudor era LEGE”
de Mia Lungu    |    11 Aug 2021   •   13:02

"Unul dintre martori spune că a plecat din România, în Mexic, că să-l ajute pe Rechinul în acea schemă de operațiuni bancare și cu carduri clonate. Și în momentul în care a ajuns acolo, nu a fost primit deodată în gruparea respectivă, ci a fost supus unui ritual de inițiere. A fost obligat să consume cocaină, odată cu toți ceilalți. Era și Tudor Florian prezent. Iar după ce a consumat cocaină în față tuturor, a băut un pahar de vin cu Tudor Florian și a fost admis în gașcă.", a povestit Carmina Pricopie.

"Un alt martor povestește că îi era teamă de Tudor Florian, pentru că, în momentul în care se afla în Mexic a fost bătut cu furtunul. La această scenă asistând chiar Tudor Florian.", a mai precizat aceasta.

Martorul a declarat faptul că, în Mexic, comunitatea de români era una închisă, în sensul că nu erau primite în comunitate persoane de altă naționalitate

"În ceea ce privește cetățenia persoanelor care fac parte din gruparea infracțională coordonată de Tudor Florian, martorul a declarat faptul că, în Mexic, comunitatea de români era una închisă, în sensul că nu erau primite în comunitate persoane de altă naționalitate. Liderul comunității era numitul Tudor Florian care avea relații cu diverse persoane, de alte naționalități, dintre care mai apropiate erau două persoane, una de naționalitate arabă și una de cetățenie rusă."

"Martorul amenințat a declarat că din gruparea numitului Tudor Florian fac parte mai multe persoane, printre care o persoană cunoscută cu numele Stazică, care este de etnie rromă, care are rolul de a asigura paza și protecția grupării, atât pe teritoriul Mexicului cât și în USA și România.

Stazică asigură supravegherea activităților de retragere de sume de bani din bancomate, de clonare de carduri, de transport a trăgătorilor pe teritoriul altor state de unde se făceau retragerile de sume de bani.

Alături de persoana cunoscută cu numele Stazică, mai acționează și băiatul acestuia, zis "Bruce Lee" care a exercitat acte de violență și asupra persoanei vătămate și prin intermediul căreia numitul Tudor Florian a spălat sume de bani în România prin construirea unor imobile în municipiul Craiova. "

"Cu privire la inculpatul J. J., martorul amenințat a susținut că acesta s-a evidențiat în fața lui Tudor Florian, în sensul că era cinstit față de acesta și îi remitea sumele exacte de bani ce erau retrase de brigăzile din teren. Sumele de bani erau retrase din țări ca Japonia, Coreea de Sud, India, SUA. "

"Erau aduși tehnicieni din România care montau cipuri în bancomate, în vederea copierii datelor de pe banda magnetică și de pe cipul cardurilor"

"A auzit de la numitul Tudor Florian că C.C.S. avea probleme cu poliția în România, în sensul că a înjunghiat o persoană la o piscină în Craiova și urma să fie condamnat. Numitul C. C. S. a venit în Mexic la solicitarea inculpatului Tudor Florian pentru a munci ca gardă de corp și pentru a nu executa pedeapsa pe care urma să o primească în țară."

"Martorul a susținut că nu l-a văzut niciodată pe Tudor Florian, dar a auzit că aplica pedepse exemplare pentru oamenii care lucrau pentru el și care nu îi duceau la îndeplinire ordinele. Astfel, știa că unuia din oamenii săi, Tudor Florian i-a tăiat un deget și l-a trimis acasă familiei persoanei vătămate."

"Este de menționat că pe parcursul urmăririi penale inculpatul A. A. A. nu a dat declarații cu privire la infracțiunile de care este acuzat, mai mult decât atât le-a pus în vedere celorlalți coinculpați reținuți și arestați în arestul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București să nu poarte discuții în legătură cu faptele cercetate."

"După finalizarea dispozitivelor, acestea erau verificate de un cetățean mexican, pe nume Jonatan Esqvel Perez, despre care persoana vătămată a afirmat că mai avea și un alt nume, avea vârsta de aproximativ 40 de ani, purta barbă. Acest cetățean mexican a înființat o firmă de import-export echipamente ATM și reparații electronice, precum și de componente electronice pe care le foloseau pentru a construi cipurile."

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close