Antena 3 CNN Actualitate Prima declarație a avocatului ”Rechinului” după arestarea acestuia: ”Nu poate fi extrădat!”

Prima declarație a avocatului ”Rechinului” după arestarea acestuia: ”Nu poate fi extrădat!”

Interlopul cunoscut drept ”Rechinul” a fost capturat de autoritățile din Mexic! După mai bine de doi ani de când este căutat de FBI și DIICOT, Florian Tudor, zis Rechinu, a fost arestat și ar trebui să fie extrădat. Antena 3 a obținut în exclusivitate declarația avocatului interlopului, făcută la scurt timp după arestarea acestuia. Robert Bica spune că Rechinul nu poate fi extrădat până când anchetele din Mexic nu vor fi finalizate.

Prima declarație a avocatului ”Rechinului” după arestarea acestuia: ”Nu poate fi extrădat!”
de Andrei Grigore    |    Carmina Pricopie    |    28 Mai 2021   •   11:50

”A fost ridicat din sediul Parchetului unde venise cu alte afaceri judiciare. Nu avea nimic de ascuns. El s-a dus cu treburile judiciare pe care le avea acolo. Probabil că au știut că este programat în ziua X, ora X și l-au așteptat acolo ca să le fie mai ușor. 

Va fi dus în fața unei instanțe, în fața unui judecător, care va judeca această extrădare. 

Eu sunt avocatul din România. El în Mexic are mai mulți avocați responsabili cu ce se întâmplă acolo. 

Deține o hotărâre pronunțată tot de către justiția federală de acolo, că nu poate fi extrădat până nu se termină ancheta, sau anchetele din Mexic. Și atunci, urmează ca judecătorul care judecă extrădarea să decidă dacă este prioritar să îl trimită în România sau să îl țină acolo ca să fie prezent la procedurile judiciare. Anchetele sunt legate de acele infracțiuni legate de carduri. 

Eu cred că va fi un proces mai îndelungat, pentru că procesul de acolo nu se va judeca atât de repede precum credem noi. 

El are anumite ipoteze, anumite teorii, dar eu nu sunt la curent cu ele pentru că eu cunosc doar dosarul și faptele din România”, a declarat Robert Bica, avocatul ”Rechinului”. 

A fost arestat chiar în sediul Parchetului

Florin Tudor este acuzat de procurorii din Mexic că ar conduce o grupare mafiotă în Cancun, care a traficat mii de oameni si a furat peste 1 miliard de dolari. Unii dintre ei erau inserați în SUA în rețele de prostituție, cerșit sau furt. Pe numele lui Florian Tudor zis Rechinul exista un mandat de arestare în lipsă încă din luna martie. Alături de el a fost reținut şi avocatul său şi un agent al Ministerului Public Federal. 

Avea mandat de arestare, emis de autoritățile române din luna martie, însă nu a fost deranjat de nimeni în Mexic. Un judecător de peste Ocean trebuie să analizeze cererea de extrădare de la București. Procurorii DIICOT de la noi așteaptă să primească undă verde pentru a-l sălta. S-ar putea întâmpla chiar săptămâna viitoare.

Șapte capete de acuzare are Florian Tudor în dosarul din România: grup infracțional organizat, cinci infracțiuni de șantaj şi instigare la tentativă de omor. Acesta este acuzat că este liderul rețelei de clonare de carduri care acționează în 15 ţări. Florian Tudor a negat de fiecare data că are milioane de dolari ascunși prin casă şi că spală bani pentru cartelul de droguri.

Presupusul lider al mafiei românești din Mexic, a fost arestat în Quintana Roo, joi seara, de agenții Procuraturii Generale (FGR). Potrivit primelor rapoarte, omul de afaceri este reținut printr-un ordin în scopuri de extrădare.

Reținerea acestuia a fost posibilă în urma unor eforturi conjugate ale Ministerului Justiției, ambasadei României din Mexic si ale celor de la cooperare internațională.

"Agenții FGR au executat un mandat de arestare provizorie în scopuri de extrădare acordat de un judecător de control împotriva lui Florian. P", au precizat autoritățile mexicane, într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: rechinul Mexic Florian Tudor
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close