Antena 3 CNN Actualitate Recomandări de prevenire a incendiilor pentru români, din partea pompierilor ISU. Sfaturi practice și utile

Recomandări de prevenire a incendiilor pentru români, din partea pompierilor ISU. Sfaturi practice și utile

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a prezentat mai multe măsuri pe care românii trebuie să le ia pentru a evita un incendiu în propria locuință. Sfaturile acordate sunt practice și utile.

Recomandări de prevenire a incendiilor pentru români, din partea pompierilor ISU. Sfaturi practice și utile
Sursa foto: Facebook | IGSU
de Ioana Mircea    |    11 Apr 2024   •   13:30

În cadrul unui material video, pompierii din cadrul Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au prezentat mai multe măsuri importante pe care românii ar trebui să le ia pentru a se proteja de izbucnirea unui incendiu în propria casă.

"În locuința ta, siguranța este prioritară. Fii pregătit pentru orice situație, siguranța familiei tale nu are preț!", a transmis IGSU.

Măsurile de prevenire a incendiului în propria casă, prezentate de IGSU:

  • Prezența detectoarelor de fum, gaz și monoxid de carbon: acestea sunt ochii și urechile tale în cazul unui incident. Verifică-le periodic și asigură-te că sunt funcționale.
  • Existența unui stingător și a unei pături ignifuge în domiciliu: În cazul unui incendiu, acestea sunt primele linii de apărare. Asigură-te că sunt accesibile și că toată familia știe cum să le folosească.
  • Mentenanță periodică a surselor de căldură și curent: centrala termică, soba și instalațiile electrice bine întreținute sunt esențiale pentru a preveni riscurile. Nu uita de coșurile de fum și de verificările periodice!

Românii din mai multe județe din țară pot beneficia de detectoare de fum gratuite prin intermediul campaniei "Detector pentru viață". Această acțiune face parte dintr-un proiect mai amplu care vizează instalarea gratuită a 7.500 de detectoare de fum și 2.500 de detectoare de monoxid de carbon în locuințele din 20 de județe din România, zone cu un istoric semnificativ de incendii și pierderi de vieți omenești.

https://www.facebook.com/igsu.situatiideurgenta/videos/444432444621430/

 

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close