Antena 3 Actualitate Record de viteză cu Ferrari, pe Transfăgărăşan

Record de viteză cu Ferrari, pe Transfăgărăşan

04 Aug 2015   •   08:59

Un italian a stabilit primul record de viteză pe cel mai şerpuit drum din  România, Transfăgărăşan. A parcurs 13  kilometri în  9 minute şi 13 secunde cu bolidul care are sub capotă  630 de cai putere. Cursa a fost urmărită de pe marginea drumului de sute de turişti.

Italianul Fabio Barrone a scris istorie pe Transfăgărăşan după un an de pregătire, dar timpul obţinut i-a luat prin surprindere chiar şi pe membrii echipei. 

Cursa s-a desfăşurat pe o porţiune de 13 kilometri între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, unul dintre cele mai dificile segmente din partea de coborâre a Transfăgărăşanului spre Sibiu. Este primul record de viteză stabilit pe Transfăgărăşan, redenumit de italieni autodromul lui Dumnezeu.

Modelul condus de pilotul italian a avut un design special gândit pentru această ocazie. A fost imprimat cu lilieci care să amintească de "Dracula", iar inginerii au lucrat câteva luni la partea de suspensii a maşinii. Nimeni nu a avut voie să urce pe Transfăgărăşan timp de 4 ore până la începerea cursei. 

Italianul Fabio Barone este proprietar de Ferrari, pilot amator si preşedinte al unui club al  pasionaţilor de  Ferrari din Italia.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close