Antena 3 CNN Actualitate Record la Cluj: Bucătarul Adrian Hădean a gătit 800 de porţii de mâncare cu jumătate de litru de ulei

Record la Cluj: Bucătarul Adrian Hădean a gătit 800 de porţii de mâncare cu jumătate de litru de ulei

Record la Cluj: Bucătarul Adrian Hădean a gătit 800 de porţii de mâncare cu jumătate de litru de ulei
Sursa foto: Foto: Facebook
10 Aug 2011   •   18:44

Bucătarul şi bloggerul Adrian Hădean a reuşit să gătească 800 de porţii de mâncare cu mai puţin de jumătate de litru de ulei, relatează Mediafax. Acesta a preparat în decursul a câteva zile de la ciorbe la fursecuri, mâncărurile fiind servite copiilor de la o grădiniţă din Cluj.

Recordul culinar face parte dintr-un program-experiment iniţiat de Primărie, de înlocuire a mâncărurilor nesănătoase cu unele la fel de gustoase dar fără conservanţi, coloranţi sau alte substanţe nocive.

Hădean a declarat că o persoană poate mânca foarte sănătos cu doar 7 lei/zi, dacă este bine organizat şi ştie din timp ce va găti pe o perioadă mai îndelungată, pentru a-şi putea negocia preţurile cele mai avantajoase. Bloggerul a compus 100 de reţete care vor fi postate pe un site.

"Proiectul a fost început în luna noiembrie, când a avut loc un control al specialiştilor în grãdiniţele clujene. [...] La una sau douã grãdiniţe se foloseau în meniu crenvurştii şi de asemenea, erau câteva nereguli la raportul de dulciuri rafinate. În sfârşit, acum site-ul este aproape gata, acolo se pot gãsi toate reţetele culinare, iar pãrinţii care nu ştiu ce sã gãteascã pot gãsi meniuri adecvate. Acţiunea noastrã este foarte bine conturatã şi reprezintã o premierã în România şi în ţãrile din jurul nostru", a precizat profesorul Nicolae Hâncu, preşedintele onorific al Federaţiei de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.


×
Subiecte în articol: bucatar blogger Cluj mancare retete gradinita
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close