Antena 3 CNN Actualitate Record pentru sfârşitul verii în România. Temperaturile nefiresc de mici i-au făcut pe oameni să dea drumul la sobe

Record pentru sfârşitul verii în România. Temperaturile nefiresc de mici i-au făcut pe oameni să dea drumul la sobe

Record pentru sfârşitul verii în România. Temperaturile nefiresc de mici i-au făcut pe oameni să dea drumul la sobe
Sursa foto: Foto: favim.com
30 Aug 2012   •   07:49

La munte, vara este ca iarna. Luna august nu s-a terminat, dar mercurul termometrelor a îngheţat la -2 grade, la Stâna de Vale. La Miercurea Ciuc, temperaturile nefiresc de scăzute i-a făcut pe oameni să dea drumul la sobe.

La Stâna de Vale s-a înregistrat o minimă record pentru sfârşitul verii româneşti, -2 grade Celsius. Şi oamenii din Miercurea Ciuc s-au trezit cu iarna la uşă. Au dârdâit până-n ziuă, iar din coşuri a început să iasă deja fumul.

Peste noapte, picăturile de rouă s-au transformat într-o pojghiţă subţire de gheaţă. Iar frunzele şi petalele au albit. A căzut deja prima brumă, iar mâneca scurtă a dispărut sub mai multe rânduri de haine. 

Cei mai vârstnici nu s-au speriat chiar aşa de rău. În 1980 a fost cea mai geroasă zi a lunii august înregistrată vreodată la ei: -1,9 grade celsius.

Şi meteorologii anunţă că, la munte şi în depresiuni, vom tremura şi zilele următoare. Noaptea şi dimineaţa temperaturile rămân în scădere. Îşi vor reveni la normal abia pe la mijlocul lui septembrie.

Vezi mai mai multe detalii despre vreme pe meteoplus.antena3.ro.


×
Subiecte în articol: miercurea ciuc
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close