Antena 3 CNN Actualitate "Recrutarea" pe hârtie, obligatorie: Amenzi pentru tinerii care nu sunt luaţi în evidenţă la centrele militare

"Recrutarea" pe hârtie, obligatorie: Amenzi pentru tinerii care nu sunt luaţi în evidenţă la centrele militare

"Recrutarea" pe hârtie, obligatorie: Amenzi pentru tinerii care nu sunt luaţi în evidenţă la centrele militare
17 Feb 2010   •   15:52



Tinerii de 18 ani care nu se prezintă la centrele militare pentru a fi luaţi în evidenţă vor fi amendaţi de acum înainte. Potrivit unui proiect de lege aprobat, miercuri, de Guvern, persoanele care au împlinit vârsta majoratului sunt obligate să se prezinte la centre în termenul legal de şase luni de la împălinirea vârstei. În caz contrar, vor fi obligaţi să plătească o amendă cuprinsă între 100 şi 300 de lei.

Proiectul în care este inclusă această prevedere modifică Legea referitoare la suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu şi trecerea la serviciul militar pe bază de voluntariat.

"Serviciul militar pe bază de voluntariat rămâne în vigoare, nu se schimbă nimic. Proiectul de lege instituie aplicarea unor amenzi pentru tinerii de 18 ani care, în termen de 6 luni de la împlinirea acestei vârste, nu se prezintă la centrele militare, pentru a fi luaţi în evidenţă. Amenzile sunt modice, între 100 şi 300 lei", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, citată de Mediafax.

Guvernul a decis să ia această măsură pentru că numărul tinerilor luaţi în evidenţă a început să scadă foarte mult.


Antena3.ro





×
Subiecte în articol: militar amenda guvern
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close