Antena 3 CNN Actualitate Rectorul din Constanţa reţinut pentru luare de mită, suspendat din funcţia de vicepreşedinte al CNR

Rectorul din Constanţa reţinut pentru luare de mită, suspendat din funcţia de vicepreşedinte al CNR

Rectorul din Constanţa reţinut pentru luare de mită, suspendat din funcţia de vicepreşedinte al CNR
Sursa foto: Foto: epuredanut.ro
de M.Z.    |    31 Iul 2013   •   12:03
Rectorul Universităţii Ovidius din Constabţa, Dănuţ Tiberiu Epure, a fost suspendat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor, "până la elucidarea situaţiei", după ce a fost reţinut marţi de procurorii DNA, pentru comiterea a trei infracţiuni de luare de mită.
 
Potrivit unui comunicat al Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), de miercuri, transmis de unul dintre vicepreşedinţi, rectorul Universităţii de Vest Timişoara, Marilen Pirtea, acest for a luat în unanimitate decizia de a-l suspenda pe rectorul Dănuţ Tiberiu Epure, din funcţia de vicepreşedinte.
 
"Având în vedere recentele evenimente petrecute la Universitatea Ovidius din Constanţa, Biroul Permanent al Consiliului Naţional al Rectorilor din România a decis în unanimitate suspendarea din funcţia de vicepreşedinte a lui Dănuţ Tiberiu Epure, până la elucidarea situaţiei create, urmând ca după soluţionarea speţei de către instanţe, să acţionăm în consecinţă", se arată în comunicat, precizează Mediafax.

Biroul rectorului Universităţii Ovidiu" din Constanţa, Tiberius Epure, a fost sigilat de procurorii anticorupţie, marţi, iar profesorul a fost  audiat la DNA într-un caz de luare de mită.
 
Rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, Tiberius-Dănuţ Epure, a fost reţinut marţi de procurorii DNA pentru comiterea a trei infracţiuni de luare de mită, fiind acuzat că a primit bani pentru a facilita admiterea mai multor studenţi la Facultatea de Farmacie din cadrul instituţiei.
 
Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, rectorul universităţii a primit, în august 2012, de la o persoană 1.000 euro, prin intermediar, pentru a facilita admiterea fiicei celui de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie pe un loc destinat cetăţenilor străini.
 
De asemenea, în cursul acestei luni, Tiberius Epure a pretins, atât direct cât şi prin intermediar, de la două persoane, 9.000 de euro pentru a pune la dispoziţia unor candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs. Din banii pretinşi în luna iulie, Epure a primit suma de 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidaţi subiectele şi rezolvările acestora la disciplinele biologie şi chimie.
 
Conform procurorilor anticorupţie, la pretinderea şi primirea sumei de 4.000 de euro, rectorul Universităţii Ovidius a fost ajutat de către Stere Tala, care a intermediat relaţia cu persoana care a dat suma de bani, astfel că acesta este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.




 

×
Subiecte în articol: luare de mita
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close