Antena 3 CNN Actualitate Rectorul suspendat al Universităţii "Ovidius", acuzat de luare de mită, rămâne în arest

Rectorul suspendat al Universităţii "Ovidius", acuzat de luare de mită, rămâne în arest

Rectorul suspendat al Universităţii "Ovidius", acuzat de luare de mită, rămâne în arest
Sursa foto: Foto: epuredanut.ro
de M.Z.    |    06 Aug 2013   •   18:13
Rectorul suspendat al Universităţii "Ovidius",  Dănuţ Tiberius Epure, rămâne în arest, potrivit deciziei luate marţi de Curtea de Apel Bucureşti, prin care a fost respins recursul acestuia faţă de măsura preventivă dispusă de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie.
 
Recursul lui Epure a fost respins ca nefondat, decizia Curţii de Apel Bucureşti fiind definitivă, potrivit Mediafax.
 
Pe de altă parte, instanţa a admis recursul lui Stere Tala - acuzat de complicitate la luare de mită - şi a decis ca acesta să fie cercetat în stare de libertate, dar cu interdicţie de a părăsi ţara.

Pe 31 iulie, rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, Dănuţ Tiberius Epure, acuzat de luare de mită, a fost arestat preventiv, printr-o decizie luată de Tribunalul Bucureşti. Alături de el a fost arestat şi Stere Tala, cercetat penal pentru complicitate la luare de mită.
 
Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de procurori, rectorul Universităţii "Ovidius" a primit de la o persoană, în cursul lunii august a anului trecut, 1.000 de euro, prin intermediar, pentru a facilita admiterea fiicei celui de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie, pe un loc destinat cetăţenilor străini.
 
De asemenea, în iulie 2013, Tiberius Epure a pretins, atât direct cât şi prin intermediar, de la două persoane, 9.000 de euro pentru a pune la dispoziţia unor candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs. Din banii pretinşi în iulie, Epure a primit 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidaţi subiectele şi rezolvările acestora la disciplinele biologie şi chimie.
 
Potrivit anchetatorilor, la pretinderea şi primirea sumei de 4.000 de euro, rectorul Universităţii "Ovidius" a fost ajutat de către Stere Tala, care a intermediat relaţia cu persoana care a dat suma de bani. Stere Tala este cercetat penal pentru complicitate la luare de mită.
 
Dănuţ-Tiberius Epure a fost suspendat din funcţie pe durata anchetei penale, a anunţat, la 1 august, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).


 

×
Subiecte în articol: luare de mita
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close