Antena 3 CNN Actualitate Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, are interdicţie de a părăsi ţara

Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, are interdicţie de a părăsi ţara

Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, are interdicţie de a părăsi ţara
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    N.B.    |    21 Oct 2011   •   16:07

Rectorul UMF Iaşi Vasile Astărăstoae, cercetat de DNA în dosarul privind trucarea licitaţiei pentru platforma de e-learning a universităţii, are interdicţia de a părăsi ţara 30 de zile, a informat, vineri, DNA, după ce Astărăstoae a fost audiat de procurori, fiindu-i aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

Vasile Astărăstoae este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, se arată într-un comunicat emis de către DNA, citat de Mediafax.

Conform comunicatului, Astărăstoae este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, tentativă la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, conflict de interese şi aderare la un grup infracţional organizat.

În perioada 2009 - 2011, la UMF Iaşi era în derulare proiectul finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi intitulat "Platforma de e-learning la Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr. T. Popa Iaşi".

În acest context, Vasile Astărăstoae, în calitate de rector al UMF Iaşi şi manager de proiect, împreună cu Daniela Druguş şi Ioan-Adrian Ciureanu, cu încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la achiziţiile publice, au dispus atribuirea ilegală a contractului de achiziţie publică către SC Maguay Impex SRL Bucureşti, firma lui Corvin Gabriel Pughin.

×
Subiecte în articol: Vasile Astãrãstoae audiere procurori
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close