Antena 3 CNN Actualitate Recursul în cazurile Stănculescu şi Chiţac a fost respins. Cei doi vor efectua 15 ani de închisoare

Recursul în cazurile Stănculescu şi Chiţac a fost respins. Cei doi vor efectua 15 ani de închisoare

Recursul în cazurile Stănculescu şi Chiţac a fost respins. Cei doi vor efectua 15 ani de închisoare
15 Oct 2008   •   12:18

Curtea Supremă de Justiţie a respins recursul în cazul generalilor în rezervă Victor Athanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac. După ce o decizie în acest caz a fost amânată de două ori, judecatorii au hotărât miercuri că atât Chiţatc cât şi Stănculescu vor efectua câte 15 ani de detenţie în dosarul revoluţiei de la Timişoara. Cei doi au fost condamnaţi în luna aprilie a anului trecut la câte 15 ani de detenţie în dosarul revoluţiei de la Timişoara. Totodată, instanţa a admis plata de către cei doi a unor despăgubiri către părţile civile implicate în proces.
Valoarea totală a despăgubirilor acordate de magistraţi în procesul revoluţiei de la Timişoara se ridică la aproximativ patru milioane de lei noi. Primul verdict în Dosarul Timişoara a fost dat în iulie 1999. Curtea Supremă de Justiţie îi condamna pe generalii Victor Athanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac la 15 ani fiecare.
Dosarul "Timişoara 1989" a fost redeschis după 5 ani, în 2004, după ce secţiile unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât rejudecarea celor doi. În decizia instanţei se preciza că nu au fost respectate drepturile la apărare ale inculpaţilor. Decizia de acum îi condamnă pe Victor Stănculescu şi pe Mihai Chiţac la 15 ani fiecare pentru omor deosebit de grav şi cinci ani interzicerea unor drepturi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close