Antena 3 CNN Actualitate Redacţia Jurnalului Naţional, sub lupa SRI. Vezi documentul SECRET al unei "cârtiţe" infiltrate printre jurnalişti

Redacţia Jurnalului Naţional, sub lupa SRI. Vezi documentul SECRET al unei "cârtiţe" infiltrate printre jurnalişti

Redacţia Jurnalului Naţional, sub lupa SRI. Vezi documentul SECRET al unei "cârtiţe" infiltrate printre jurnalişti
Sursa foto: Foto: Antena 3
14 Aug 2012   •   20:11

Răzvan Dumitrescu a arătat în cadrul ediţiei de marţi seară a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv" de la Antena 3 cum este practicată supravegherea activităţii redacţionale a Jurnalului Naţional cu ajutorul unor agenţi SRI infiltraţi în rândul jurnaliştilor.

Un document clasificat "strict secret", întocmit în 23.01.2006 de un anumit colonel Jderu Gheorghe din unitatea "C", prezintă o acţiune de culegere de informaţii despre sursele de documentare ale redactorilor care realizează articole "sensibile", potrivit cotidianul.ro.

"Pentru noi nu este o surpriză. Erau foarte multe dovezi indirecte că redacţia este supravegheată", a declarat Dan Constantin, redactor-şef la Jurnalul Naţional, în cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3.

Potrivit lui Dan Constantin, persoana suspectată că ar fi raportat SRI-ului detalii din  "bucătăria editorială" a publicaţiei este încă angajată. Constantin a refuzat însă să dezvăluie identitatea celui/ celei pe care îl/o suspectează de poliţie politică în presă, adăugând că aşteaptă o demisie de onoare: "Cerem acestei cârtiţe să prezintă o ultimă notă şi o demisie de onoare".


VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "SUBIECTIV" DE LA ANTENA 3

×
Subiecte în articol: Jurnalul National Subiectiv
Parteneri
ANM: Vine prăpădul! Unde loveşte URGIA în următoarele ore
x close