Antena 3 CNN Actualitate Reduceri la plata impozitelor pentru clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge. Există o singură condiţie

Reduceri la plata impozitelor pentru clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge. Există o singură condiţie

Donatorii de sânge vor beneficia de reduceri la plata impozitelor pentru clădiri și terenuri.

Reduceri la plata impozitelor pentru clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge. Există o singură condiţie
Sursa foto: gettyimages.com
de Dorin Galdău    |    11 Mar 2024   •   14:52

Cei care donează sânge de cel puțin trei ori într-un an vor putea beneficia de reduceri la impozitul pe clădiri, dar și la cel pe terenurile deținute. 

Reducerile vor putea fi hotărâte de către consiliile locale și se vor putea cumula cu bonificația de 10%.

Reducerea se va putea cumula cu bonificaţia acordată în condiţiile legii şi se va aplica diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat.

Procentul reducerii, precum și documentele justificative necesare dovedirii efectuării numărului minim de donări de sânge, se stipulează în cuprinsul hotărârii de consiliu local care instituie reducerea impozitului acordată în baza noii legi.

Pentru determinarea sumei finale datorate, în situația aplicării reducerii instituite prin prezenta lege, se aplică rotunjirea, definită ca operațiunea de stabilire a sumelor datorate bugetelor locale la nivel de leu, fără subdiviziuni, prin reducere când fracțiunile în bani sunt mai mici de 50 de bani şi prin majorare când fracţiunile în bani sunt de 50 de bani sau mai mari.

Aceste bonusuri sunt binevenite pentru donatori. Chiar dacă cei care donează sânge nu o fac pentru premiile pe care le primesc, aceste bonusuri sunt bune. Până în prezent a mai crescut şi valoarea tichetelor pe care donatorii la primesc ca răsplată pentru donare.

×
Subiecte în articol: reducere impozit donatori de sânge
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close