Antena 3 CNN Actualitate Decizie majoră a Guvernului pentru TVA. Ce pregătește Cabinetul Cîțu pentru următorii ani

Decizie majoră a Guvernului pentru TVA. Ce pregătește Cabinetul Cîțu pentru următorii ani

Sunt măsuri importante în programul de guvernare propus de guvernul Cîțu. Una dintre deciziile viitorului Cabinet este în privința TVA. Potrivit programului depus la Parlament, taxa ar urma să scadă în mandatul lui Florin Cîțu.

Decizie majoră a Guvernului pentru TVA. Ce pregătește Cabinetul Cîțu pentru următorii ani
Sursa foto: Agerpres
de Maria Toader    |    23 Dec 2020   •   12:20

Vorbim de o reducere a Taxei pe Valoare Adăugată pentru deșeurile colectate selectiv. Așadar, Executivul condus de Florin Cîțu a găsit spațiul fiscal astfel încât să fie operată acestă reducere. Nu se specifică însă și momentul când va avea loc tăierea Taxei pe Valoare Adăugată.

De asemenea, informația publicată de Antena 3 în urmă cu două zile se confirmă. Vorbim despre planul Guvernului de a reduce impozitul pentru un sector important al economiei, la zero. 

Programul de guvernare al Guvernului Cîțu a fost depus. Ce promite noul Cabinet

Programul de Guvernare al Cabinetului Cîțu promite că datoria publică nu va depăși pragul de 60% din PIB, creșterea colectării veniturilor din accize, TVA și taxe vamale, reforma ANAF, reformarea sistemului fiscal-bugetar și modernizarea infrastructurii.

Premierul desemnat, Florin Cîțu, a depus miercuri dimineață, la Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, programul de guvernare și lista miniștrilor cabinetului.

Coaliția spune, în document, că nu va majora sau introduce noi impozite și taxe. În etapa actuală, principalul efort va fi făcut pentru îmbunătățirea colectării veniturilor, prin: i) eliminarea distorsiunilor și lacunelor ce permit minimizarea poverii fiscale, asigurându-se corectitudinea și echitatea în sistem; ii) simplificarea regulilor și debirocratizare, pentru a facilita conformarea voluntară și administrarea fiscală, iii) implementarea unui sistem fiscal mai corect, mai eficient, mai simplu și mai transparent, ce va sprijini activitățile economice.

Citește AICI Planul integral de Guvernare

Va fi accelerată digitalizarea ANAF și va fi finalizată procedura de conectare a aparatelor de marcat cu jurnal electronic la sistemul informatic național de monitorizare al ANAF și implementarea sistemului de facturare electronică care permite transmiterea în timp real a facturilor emise către ANAF. Astfel va crește baza de colectare și va fi prevenită evaziunea fiscală.

Actualul Minister al Fondurilor Europene va fi reorganizat și redenumit Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. În perioada 2021-2023, eforturile se vor concentra pe implementarea cu succes a proiectelor deja admise la finanțare, prin sprijinirea beneficiarilor pe tot parcursul derulării investițiilor. Astfel, se va urmări atingerea țintei de absorbție de 100% la sfârșitul perioadei de programare. În acest context, România trebuie să mai primească de la C.E. aproximativ 17,4 miliarde de Euro pentru programele finanțate din F.E.S.I. și F.E.A.D. și aproximativ 2,6 miliarde de Euro pentru plăți directe în agricultură.

Salariul minim nu va mai fi impozitat

Printre măsurile Ministerului Economiei se numără crearea Băncii Naționale de Dezvoltare (National Promotional Bank), prin reorganizarea EXIMBANK, FNGCIMM și FRC, pentru folosirea resurselor Băncii Europene de Investiții în gestiunea financiară a schemelor de sprijin pentru finanțare curentă și investiții legate direct de convergența reală a României cu Uniunea Europeană, sub coordonarea Ministerul Finanțelor. Ministerul trebuie să elaboreze și o strategie de comerţ exterior însoţită de propuneri de programe guvernamentale pentru întărirea capacităţii de producție internă şi relansarea ramurilor economice care generează deficit comercial, prin atragerea de investiții străine în România (investitori din SUA, state membre UE, Orientul Mijlociu, Japonia, Coreea de Sud, Singapore).

×
Subiecte în articol: reducere TVA impozit salariu minim
Parteneri
arcel Ciolacu, anunțul momentului despre majorarea pensiilor
x close