Antena 3 CNN Actualitate Se pregăteşte refacerea planşeului Unirii din Bucureşti, iar lucrările ar putea dura 2-3 ani

Se pregăteşte refacerea planşeului Unirii din Bucureşti, iar lucrările ar putea dura 2-3 ani

Au început pregătirile pentru demararea lucrărilor la planşeul Unirii, zonă extrem de circulată din centrul Capitalei. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, spune că, dacă totul decurge conform planului, proiectul ar putea intra în execuţie din anul 2025.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mai 2023   •   13:56

Pregătirile pentru refacerea planşeului Unirii încep la doar un an după ce Primăria Sectorului 4 a preluat administrarea zonei.

Urmează acum evaluarea proiectului şi selecţia proiectanţilor şi a constructorilor.

"În a doua jumătate a anului 2024 vom finaliza proiectul tehnic. Vom avea toată documentaţia necesară emiterii autorizaţiei de construire, astfel încât în anul 2025 această lucrare să înceapă efectiv", a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Planşeul a fost construit cu aproape 90 de ani în urmă, iar de atunci nu a trecut printr-un proiect de recondiţionare. Astfel, experţii au convenit că cea mai bună variantă este refacerea acestuia.

Costul proiectului se ridică la 750 de milioane de lei, bani luaţi prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny. Experţii estimează că lucrările vor dura între doi şi trei ani.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close