Antena 3 CNN Actualitate Referatul procurorilor: Întâlnirea Silaghi-Iordache a avut loc în mai 2012

Referatul procurorilor: Întâlnirea Silaghi-Iordache a avut loc în mai 2012

Referatul procurorilor: Întâlnirea Silaghi-Iordache a avut loc în mai 2012
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Aug 2013   •   21:27

Întâlnirea dintre fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi şi Nelu Iordache a avut loc în mai 2012, la Satu Mare, se arată în referatul procurorilor, prezentat luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

"Întrevederea (dintre Iordache şi Silaghi - n.r.) a avut loc în luna mai 2012 la Satu Mare. (...)

Există suspiciunea plauzibilă că ministrul SILAGHI OVIDIU - IOAN i-a pretins numitului I.N. efectuarea (...) unor curse prin care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa, iar în schimb i-a asigurat derularea contractelor cu CNADNR SA şi efectuarea plăţii certificatelor intermediare de plată într-un termen rezonabil.

Faptele ministrului SILAGHI OVIDIU-IOAN întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de influenţă.

Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la aceeaşi persoană (Nelu Iordache - n.r.) suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte".
Sursa: Referatul procurorilor

Şeful DNA a cerut, luni, procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor cu o cerere de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă, faptă din perioada în care a fost ministru al Transporturilor şi prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache.

Conform procurorilor, există indicii şi date temeinice potrivit cărora, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de omul de afaceri, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa.

Cine este martorul important în cazul Silaghi care apare în referatul procurorilor şi ce declară acesta






×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close