Antena 3 Actualitate Referatul procurorilor: Întâlnirea Silaghi-Iordache a avut loc în mai 2012

Referatul procurorilor: Întâlnirea Silaghi-Iordache a avut loc în mai 2012

de M.Z.    |    19 Aug 2013   •   21:27

Întâlnirea dintre fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi şi Nelu Iordache a avut loc în mai 2012, la Satu Mare, se arată în referatul procurorilor, prezentat luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

"Întrevederea (dintre Iordache şi Silaghi - n.r.) a avut loc în luna mai 2012 la Satu Mare. (...)

Există suspiciunea plauzibilă că ministrul SILAGHI OVIDIU - IOAN i-a pretins numitului I.N. efectuarea (...) unor curse prin care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa, iar în schimb i-a asigurat derularea contractelor cu CNADNR SA şi efectuarea plăţii certificatelor intermediare de plată într-un termen rezonabil.

Faptele ministrului SILAGHI OVIDIU-IOAN întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de influenţă.

Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la aceeaşi persoană (Nelu Iordache - n.r.) suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte".
Sursa: Referatul procurorilor

Şeful DNA a cerut, luni, procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor cu o cerere de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă, faptă din perioada în care a fost ministru al Transporturilor şi prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache.

Conform procurorilor, există indicii şi date temeinice potrivit cărora, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de omul de afaceri, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa.

Cine este martorul important în cazul Silaghi care apare în referatul procurorilor şi ce declară acesta


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close