Antena 3 CNN Actualitate REFERENDUM FAMILIE. Buletinele de vot, gata în câteva zile. Peste 72 de tone de hârtie vor fi folosite

REFERENDUM FAMILIE. Buletinele de vot, gata în câteva zile. Peste 72 de tone de hârtie vor fi folosite

REFERENDUM FAMILIE. Buletinele de vot, gata în câteva zile. Peste 72 de tone de hârtie vor fi folosite
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    26 Sep 2018   •   19:29

REFERENDUM FAMILIE. Ministrul afacerilor interne a condus prima şedinţă a Comisiei Tehnice Centrale pentru pregătirea referendumului pentru revizuirea Constituţiei.

„Spre deosebire de procesele electorale din ultimii ani, acest referendum se va desfăşura pe parcursul a două zile, ceea ce presupune eforturi suplimentare din partea tuturor celor angrenaţi în organizare. În plus, perioada pe care o avem la dispoziţie pentru pregătirile necesare este mai scurtă, ceea ce a presupus unele măsuri organizatorice specifice care să permită organizarea referendumului în bune condiţii, fără a afecta drepturile electorale ale cetăţenilor”, a subliniat ministrul Carmen Dan.

Astfel, imprimarea buletinelor de vot va fi asigurată de către Regia Autonomă "Monitorul Oficial", confecţionarea ştampilelor cu menţiunea "Votat" de către "Monetăria Statului", iar confecţionarea timbrelor autocolante de către "Imprimeria Naţională". 

Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale a pus la dispoziţia Regiei Autonome "Monitorul Oficial" hârtia necesară, respectiv 72,5 tone, pentru imprimarea buletinelor de vot. Imprimarea buletinelor se va finaliza în următoarele zile.

În ceea ce priveşte confecţionarea ştampilelor cu menţiunea "Votat" şi confecţionarea timbrelor autocolante de către "Imprimeria Naţională", ambele procese au fost deja începute.

Până la acest moment, toate activităţile stabilite prin Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Programului calendaristic al referendumului naţional sunt în grafic.

De asemenea, la nivelul MAI a fost elaborat Planul general de măsuri al MAI privind asigurarea ordinii şi siguranţei publice pe timpul desfăşurării referendumului naţional.

×
Subiecte în articol: referendum carmen dan ministru
Parteneri
Horoscop 2 aprilie 2023. Gemenii trag lozul câştigător
x close