Antena 3 CNN Actualitate Referendumul pe Justiție, criticat de Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România-CH

Referendumul pe Justiție, criticat de Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România-CH

Referendumul pe Justiție, criticat de Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România-CH
27 Mar 2019   •   18:19

Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România Comitetul Helsinki a transmis un comunicat prin care a anunțat că nu va merge la consultările pentru Referendumul pe justiției.

”APADOR-CH consideră că referendumul național este o formă prin care poporul își exercită suveranitatea, potrivit art.2 alin.1 din Constituție, și nu un vehicul care poate fi pus în slujba influențării rezultatului unor alegeri.

Referendumul nu trebuie tratat ca un altfel de ”autobuz electoral”, al cărui scop este aducerea unui număr cât mai mare de votanți la alegerile parlamentare, naționale sau europene.

În mod logic, mai întâi trebuie să existe o problem de importanță națională, identificată în mod clar, care frământă întreaga națiune, problemă la care răspunsul se poate afla în urma unui referendum național. Prin suprapunerea referendumului național cu alte alegeri se ajunge la o interferență de teme și subiecte, care se vor dezbate simultan, întrucât perioadele de campanie pentru alegeri și pentru referendum, vor coincide. 

Această suprapunere a dezbaterilor nu va favoriza limpezirea unor puncte de vedere, ci dimpotrivă. Această suprapunere a dezbaterilor nu va favoriza limpezirea unor puncte de vedere, ci dimpotrivă.”, a transmis APADOR-CH.
 

×
Subiecte în articol: referendum justitie
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close