Antena 3 CNN Actualitate Reforma pensiilor, abandonată în comisiile parlamentare. Miliardele din PNRR, aproape pierdute

Reforma pensiilor, abandonată în comisiile parlamentare. Miliardele din PNRR, aproape pierdute

Guvernanţii au uitat din nou de reforma pensiilor speciale. Deşi proiectul ar fi trebuit adoptat până la schimbarea premierilor, parlamentarii au abandonat discuţiile, iar legea zace de zile întregi în Comisia pentru muncă.

Reforma pensiilor, abandonată în comisiile parlamentare. Miliardele din PNRR, aproape pierdute
Sursa foto: Hepta Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2023   •   11:53

Reforma pensiilor speciale ar fi trebuit să fie dezbătută săptămâna aceasta, însă se pare că discuțiile vor fi amânate din nou, în contextul în care sunt așteptate mai multe răspunsuri, atât din partea Comisiei Europene, cât și din partea Ministerului Finanțelor.

Pe lângă impozitarea pensiilor speciale, ar urma să fie eliminate și pensiile care vizează anumite categorii, precum diplomați, funcționari publici parlamentari și personalul de specialitate judiciar.

Alte amendamente vizează creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani, dar și supraimpozitarea cu 30% a părții de necontributivitate.

Anumite surse politice au transmis că România ar trebui să primească un răspuns din partea Comisiei Europene, referitor la desființarea pensiilor speciale, până la finalul acestei săptămâni.

Citește și: Un pensionar special are pensia de 14 ori mai mare decât pensia medie din județ, în Teleorman

În cazul în care România nu se va încadra în termenul stabilit pentru adoptarea reformei și pentru desființarea pensiilor speciale, țara noastră va pierde trei miliarde de euro din PNRR.

 

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close