Refugiați irakieni, prinși în vama Nădlac

29 Ian 2017   •   11:30
Refugiați irakieni, prinși în vama Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat cinci cetăţeni din Irak - trei bărbaţi şi o femeie cu un copil, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară. 

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră transmis, duminică, AGERPRES, cele cinci persoane, cu vârste cuprinse între 3 şi 42 de ani, se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria şi au fost reţinute la aproximativ 10 de metri interior faţă de linia de frontieră. 

"Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă. În urma verificărilor s-a stabilit că s-au deplasat cu autoturisme taxi până în oraşul Nădlac, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii. Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun", se menţionează în comunicat. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close