Antena 3 CNN Actualitate Prefectura Capitalei: 16 locaţii de cazare cu 1.149 de locuri în Bucureşti pentru refugiaţii ucraineni

Prefectura Capitalei: 16 locaţii de cazare cu 1.149 de locuri în Bucureşti pentru refugiaţii ucraineni

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit, în şedinţa de luni, 16 locaţii de cazare cu 1.149 de locuri în Capitală pentru refugiaţii din Ucraina.

Prefectura Capitalei: 16 locaţii de cazare cu 1.149 de locuri în Bucureşti pentru refugiaţii ucraineni
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    28 Feb 2022   •   22:02

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei, tot luni a avut loc o întâlnire de lucru pentru pregătirea punerii în aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina.

La şedinţă au participat reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai subdiviziunilor administrativ-teritoriale. 

Refugiaţii din Ucraina pot primi, la orice oră, informaţii utile la numărul unic de informare al Poliţiei de Frontieră, 021.9590

"Cetăţenii ucraineni care apelează numărul de telefon (+4) 021.9590 (număr apelabil din orice reţea naţională sau internaţională) pot primi, la orice oră, informaţii utile, în limba ucraineană, privind trecerea frontierei de stat, documentele necesare la intrarea în România, despre paşii de urmat în derularea formalităţilor pentru acordarea azilului sau orice alte detalii care îi pot ajuta pentru a ajunge în siguranţă în România", informează un comunicat al IGPF.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: refugiati Ucraina cazare
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close