Antena 3 CNN Actualitate "Stau cu centralele la 27 de grade şi geamurile deschise". Refugiaţii ucraineni din Constanţa se tem că vor rămâne pe străzi după ce nu ar mai fi primit ajutoare de 3 luni

"Stau cu centralele la 27 de grade şi geamurile deschise". Refugiaţii ucraineni din Constanţa se tem că vor rămâne pe străzi după ce nu ar mai fi primit ajutoare de 3 luni

Scandal pe litoral cu refugiaţii ucraineni. Oamenii spun că vor rămâne pe străzi după ce statul nu le-a mai dat ajutoarele pentru chirii şi hrană de mai bine de trei luni.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mar 2023   •   09:35

Ucrainenii fugiţi de război au parte de o nouă dramă. Oamenii spun că vor rămâne pe drumuri pentru că nu au mai primit ajutoarele de chirie şi mâncare. Femeile din Ucraina au ieşit în stradă alături de copii.

Conform autorităților, în februarie 2023 în România erau stabiliți în jur de 109.000 de refugiați ucraineni, din cei peste 3 milioane care au tranzitat țara noastră.

"Sunt cheltuieli foarte mari, adică oamenii nu ţin cont de cheltuieli, de ajutorul pe care l-am dat, stau cu centralele pe 27 de grade, cu geamurile deschise, nu-i interesează, pentru că ei au drepturi. Din păcate noi nu mai putem să-i susţinem", a declarat Claudiu Matei, administratorul unei clădiri din Constanţa.

Programul României pentru sprijinirea refugiaţilor din Ucraina va fi modificat și prevede că ucrainenii care îşi vor găsi un loc de muncă şi îşi vor înscrie copiii la şcolile din România vor beneficia lunar, până la sfârșitul anului, de 2.000 de lei pe familie, bani care vor fi dați direct refugiaţilor, nu proprietarilor de locuințe care îi cazează.

×
Subiecte în articol: refugiați ucraineni Constanța
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close