Antena 3 CNN Actualitate Refugiații ucraineni sunt primiți cu gogoși de români la Vama Siret | Mirela Voicu: ”M-au impresionat mamele care plângeau cu gândul la soții lor”

Refugiații ucraineni sunt primiți cu gogoși de români la Vama Siret | Mirela Voicu: ”M-au impresionat mamele care plângeau cu gândul la soții lor”

Mame cu copii în brațe, bătrâni, familii întregi din Ucraina fug din calea războiului. Mii de refugiați ajung la granițele României cu speranța că vor fi primiți și ajutați să se adăpostească. Peste 10.000 de ucraineni au venit în țara noastră în ultimele 24 de ore.

Refugiații ucraineni sunt primiți cu gogoși de români la Vama Siret | Mirela Voicu: ”M-au impresionat mamele care plângeau cu gândul la soții lor”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Feb 2022   •   17:10

Jurnaliștii Antena 3 Mirela Voicu şi Liviu Doichiţa sunt la Vama Siret, acolo unde sute de ucraineni aşteaptă de ore bune să intre în țară.

„M-au impresionat mamele care plângeau cu gândul la soții lor, la frații lor, la tații lor, dar și plânsul de îngrijorare pentru că nu știau pe nimeni. S-au trezit oamenii nimănui. S-au trezit și și-au dat seama că nu mai au țară. M-au impresionat bucovineni și toți ceilalți români care au venit aici și care au avut grijă să oferă absolut tot ce au putut pentru acești oameni.”, a transmis Mirela Voicu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Românii s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe ucraineni. Și-au pus la dispoziție casele pentru a-i găzdui și au pregătit pachete cu mâncare pe care să le împartă la intrarea în țară. Camioane întregi cu alimente au fost aduse în apropiere de Vama Siret. Mai mult, oamenii care vin din Ucraina sunt așteptați cu gogoși calde.

„M-au impresionat cel mai mult copiii. Nu îți vine să crezi că ei trag acele geamantane, nu în drumul lor spre școală, ci în drumul lor spre libertate, spre pace.

Sunt așteptate să ajungă mai multe autocare. Nu numai pentru aceste autocare bucovinenii s-au mobilizat, ci pentru toți cei care vin și primesc câte ceva. Fructe, copiii cer bomboane, ei bine, există bomboane la graniță!”, a povestit Mirela Voicu.

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close