Antena 3 CNN Actualitate Refugiaţii plâng când află că au ajuns în România

Refugiaţii plâng când află că au ajuns în România

Refugiaţii plâng când află că au ajuns în România
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de M.Z.    |    16 Sep 2015   •   21:27

Gardul metalic de la frontiera Ungariei cu Serbia se va prelungi şi pe graniţa noastră, prin Timiş, pe lângă localitatea Beba Veche. Ungurii se tem că fugarii şi-ar putea continua călătoria pe la noi, fiindcă nu mai reuşesc să ajungă în Ungaria prin Serbia.

În timp ce autorităţile au început măsurătorile pentru ridicarea zidului, primii imigranţi din rândurile celor ce îşi caută drumul către Occident au intrat ilegal în ţară. Au început să plângă când şi-au dat seama că s-au rătăcit şi au ajuns în România.

 
Cei doi refugiaţi care au trecut ilegal graniţa sunt fraţi şi au fost prinşi în apropiere de fâşia verde, în zona Beba Veche, la câţiva metri de frontiera cu Serbia. La audieri, aceştia au izbucnit în lacrimi şi le-au explicat poliţiştilor că nu voiau să ajungă în România, dar s-au rătăcit.
 
Echipajele poliţiei de frontieră au fost deja suplimentate la graniţa cu Serbia şi Ungaria. Între timp, specialişti ai armatei ungare au început măsurătorile pe porţiunea pe care urmează să fie ridicat zidul metalic, la graniţa cu România.
 
Autorităţile din Beba Veche spun că un astfel de gard va izola definitiv România de Ungaria. Localnicii, în schimb, nu ştiu prea bine nici ce vor şi nici ce-i aşteaptă. 
 
Gardul de sârmă ghimpată care ar trebui să îi oprească pe refugiaţii care vor schimba ruta către Occident ar urma să înceapă de la punctul frontierei dintre Ungaria, Serbia şi România şi să continue pe o distanţă de câţiva kilometri. 
 

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor imigranti refugiati
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close