Antena 3 CNN Actualitate "Refuz, rezist gazelor de şist". Aproximativ 1.000 de oameni au protestat în faţa sediului TVR

"Refuz, rezist gazelor de şist". Aproximativ 1.000 de oameni au protestat în faţa sediului TVR

"Refuz, rezist gazelor de şist". Aproximativ 1.000 de oameni au protestat în faţa sediului TVR
16 Oct 2013   •   22:40
UPDATE 22.30 - Aproximativ 1.000 de protestatari care se opun explorării şi exploatării gazelor de şist se îndreaptă, miercuri seară, către sediul TVR, scandând "Salvarea României", informează reporterul Antena 3.

Protestatarii au scandat, în faţa sediulu TVR, "Presa română plină de minciună" şi "Refuz, rezist gazelor de şist", au fluierat şi au bătut în tobe. În prezent, ei se deplasează pe Calea Dorobanţi, înapoi spre Universitate şi scandează "Roşia şi Pungeşti, două inimi româneşti" şi "Pungeşti şi Roşia, vine revoluţia", scrie mediafax.

UPDATE 21.50 -
Protestatarii adunaţi miercuri seară la Universitate au ajuns în Piaţa Victoriei, unde au avut loc ciocniri cu forţele de ordine, jandarmii formând un cordon pentru a-i împiedica să înainteze pe Bulevardul Kiseleff, scrie Mediafax

UPDATE 20.40 -
Cei aproximativ 250 de protestatari care se aflau în Piaţa Universităţii au mutat demonstraţia în Piaţa Revoluţiei, în faţa Ministerului Afacerilor Interne, informează Mediafax.

În majoritate tineri, protestatarii adunaţi miercuri seară la Universitate au scandat: "Uniţi, salvăm toată România", "Nu corporaţia face legislaţia", "Rezist, rezist, gazelor de şist", "Demisia" şi "Ultima soluţie, înc-o revoluţie".

Ei au venit cu steaguri şi pancarte cu mesaje împotriva "cianurării Munţilor Apuseni" şi a "distrugerii apei freatice şi a subsolului românesc prin fracturare".



Ştire iniţială 19.19
Câteva sute de persoane protestează în Piaţa Universităţii faţă de exploatarea gazelor de şist, exprimându-şi susţinerea pentru protestatarii de la Vaslui.

Protestatarii au blocat Bulevardul Nicolae Bălcescu pe ambele sensuri, fluturând steaguri şi agitând pancarte cu mesaje împotriva "cianurării Munţilor Apuseni" şi a "distrugerii apei freatice şi a subsolului românesc prin fracturare", scrie Mediafax.
   
În majoritate tineri, protestatarii de la Universitatea scandează "Uniţi, salvăm toată România", "Nu corporaţia face legislaţia", "Rezist, rezist, gazelor de şist", "Demisia" şi "Ultima soluţie, înc-o revoluţie".

"Aici, pe 21 decembrie 1989, am strigat OPRIŢI FOCUL! Acum, după 20 de ani de corupţie strigăm OPRIŢI JAFUL!"
, este un alt mesaj al protestatarilor.
  
În 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea.
   
Din 1 septembrie, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară, dar şi peste hotare au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană. La Bucureşti, în fiecare duminică se desfăşoară un marş, încheiat cu blocarea Pieţei Universităţii.

×
Subiecte în articol: proteste Gaze de sist Piata Universitatii
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close