Antena 3 CNN Actualitate "Regele asfaltului" din Argeş a fost reţinut pentru 24 de ore

"Regele asfaltului" din Argeş a fost reţinut pentru 24 de ore

"Regele asfaltului" din Argeş a fost reţinut pentru 24 de ore
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Mar 2012   •   12:48
Update 14:00 - Omul de afaceri Cătălin Spătaru a fost reţinut pentru 24 de ore.

Omul de afaceri argeşean Cătălin Spătaru, cercetat şi dat în consemn la frontieră în dosarul privind un grup infracţional suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, s-a prezentat, duminică, la sediul DIICOT Mehedinţi, conform Mediafax.

Potrivit şefului Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Mehedinţi, Petri Althamer, pe numele lui Spătaru fusese emisă o citaţie în care acesta era chemat la audieri duminică la prânz.

Tribunalul Mehedinţi va lua în discuţie, luni, situaţia celor şapte membri ai grupării pentru care existau mandate de aducere şi care nu au fost găsiţi, între aceştia aflându-se şi Cătălin Spătaru.

Omul de afaceri argeşean Cătălin Spătaru şi liderii grupului infracţional acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, Mihai Gheorghe şi Mihai Ion, au fost daţi, luni dimineaţă, în consemn la frontieră.

În urmă cu o săptămână, anchetatorii au făcut 30 de percheziţii domiciliare - 13 în localitatea Strehaia, nouă în judeţul Hunedoara, patru în municipiul Cluj, trei în municipiul Timişoara şi una în judetul Argeş - la membrii unui grup infracţional suspectaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

În urma celor 30 de percheziţii au fost ridicare înscrisuri ale societăţilor de tip "fantomă", peste 200.000 de lei, cinci maşini de lux, trei seifuri şi două arme de foc.

De asemenea, 21 de persoane, între care şi finanţatorul FC Hunedoara, Silvian Toma, au fost reţinute pentru 24 de ore.



×
Subiecte în articol: DIICOT mehedinti Argeş avocat
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close