Antena 3 CNN Actualitate Regele Charles al III-lea, fascinat de o româncă. Ea l-a făcut să se îndrăgostească de țara noastră

Regele Charles al III-lea, fascinat de o româncă. Ea l-a făcut să se îndrăgostească de țara noastră

O româncă l-a făcut pe Regele Charles al III-lea să se îndrăgostească de meleagurile din țara noastră. Acesta a fost fascinat.

Regele Charles al III-lea, fascinat de o româncă. Ea l-a făcut să se îndrăgostească de țara noastră
Sursa foto: Facebook | King Charles
de Ioana Mircea    |    13 Iun 2023   •   10:57

Regele Charles al III-lea a avut și are alături de el, la fiecare vizită făcută în țara noastră, o româncă. Suveranul a ajuns în Viscri, pentru întâia oară, în anul 1998, iar în 2006, și-a cumpărat prima locuință în sat, o casă de un albastru fabulos, celebră în rândul localnicilor. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Casa regelui a fost folosită inițial ca reședință princiară, însă, în cele din urmă, a fost transformată într-un muzeu dedicat botanicii, o altă pasiune a Regelui.

Citește și: Adevărata legătură a Regelui Charles al III-lea cu România | Probe genetice prezentate de specialişti români

Caroline Fernolend, președintele Trustului Mihai Eminescu, este femeia care i-a fost alături monarhului la fiecare pas în România. Ea se numără printre cei care au luptat pentru dezvoltarea satului Viscri.

"Cred că autenticitatea noastră, încă nu este suficient de exploatată, deși aceasta reprezintă un atu foarte mare al țării. Autenticitatea trebuie văzută ca făcând parte din noi, și nu ca fiind de domeniul trecutului. La ea trebuie să contribuim, îmbunătățind-o frumos, cu bun simț“, a declarat aceasta pentru Zile și Nopți.

Fundația coordonată de Caroline Fernolend este susținută de Regele Charles al III-lea și a fost implicată în lucrările de renovare a multor proprietăți din Transilvania cu metode și materiale tradiționale pentru păstrarea patrimoniului.

„De asemenea, a finanțat o stație ecologică de epurare a apelor uzate pe bază de stuf și un nou sistem de canalizare a apei pentru sat, fără a-i face publicitate”, a povestit Caroline Fernolend, potrivit france 24.ro.

×
Subiecte în articol: Regele Charles al III-lea
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close