Antena 3 CNN Actualitate Regele Mihai a murit. Legăturile mai puțin cunoscute dintre Casa Regală a României și cea britanică

Regele Mihai a murit. Legăturile mai puțin cunoscute dintre Casa Regală a României și cea britanică

Regele Mihai a murit. Legăturile mai puțin cunoscute dintre Casa Regală a României și cea britanică
Sursa foto: sursa: captura Youtube
05 Dec 2017   •   16:32

Casele Regale din România şi Marea Britanie nu ezită să participe împreună la serbări importante. În 2001, Regele Mihai şi-a sărbătorit ziua de naştere la împlinirea a 80 de ani la Highgrove, reşedinţa privată a Prinţului Charles.

Casa Regală din România şi cea din Marea Britanie au legături de rudenie din 1914, potrivit Historia.ro.

Atunci începea domnia Regelui Ferdinand de Hohenzollern. El era căsătorit cu Maria, Principesă de Edinburgh, care a devenit Regină a României. De aici încep alianţele de rudenie dintre cele două Case Regale, română şi britanică.

Regina Maria a  fost fiica ducelui Alfred de Saxa Coburg şi Gotha, cel de-al doilea fiu al Reginei Victoria. Mama Reginei Maria  a fost Ducesa Maria Alexandrovna, fiica Ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei. Maria este nepoata Regelui Edward al VII-lea, care a fost fratele tatălui său.  Edward a fost al doilea la succesiunea tronului ocupat de Regina Victoria, în timp ce Alfred era abia al patrulea.

Legăturile de rudenie cu monarhia Britanică sunt continuate de Carol al II-lea, fiul lui Ferdinand şi al Mariei. Urmează apoi Regele Mihai care are cinci fete: Margareta, Elena, Irina, Sofia şi Maria. În toată legătura cu familia Regală din Marea Britanie, cel mai tânăr succesor este Prinţul Nicolae, fiul Elenei, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai.

Cunoscut este faptul că fiicele Regelui Mihai au fost prezente, în copilărie, alături de Principele Moştenitor Charles şi de sora sa, Principesa Anne. Charles nu este nici el străin de România, unde are mai multe proprietăţi şi domenii, cel mai cunoscut fiind cel de la Viscri, din judeţul Braşov.

×
Subiecte în articol: regele mihai a murit
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close