Antena 3 CNN Actualitate Regele Mihai a murit. Povestea ieșită din comun a fotbalistului care l-a învăţat să schieze pe Regele Mihai

Regele Mihai a murit. Povestea ieșită din comun a fotbalistului care l-a învăţat să schieze pe Regele Mihai

Regele Mihai a murit. Povestea ieșită din comun a fotbalistului care l-a învăţat să schieze pe Regele Mihai
Sursa foto: sursa foto: Historia
05 Dec 2017   •   16:44

Numele Constantin Anghelache s-ar putea să nu le spună mult multora dintre români.

Constantin Anghelache are însă o poveste ieşită din comun. Între Constantin Anghelache şi Regele Mihai I se legase o prietenie strânsă, iar suveranul chiar l-a adus o dată la facultate cu maşina, potrivit Historia.

Sosirea a stârnit zarvă între colegi:cine l-a adus pe Costică la şcoală? Curioşii au aflat apoi cu uimire cine fusese şoferul... Despre suveran, Anghelache a punctat: „Regele Mihai era un sportiv cu talent nativ. A prins imediat tainele schiului, aşa că nu am avut prea multe să îl învăţ. Îi plăcea să conducă, să zboare cu avionul, să practice diverse sporturi. De altfel Casa Regală avea sub Înalt Patronaj o serie de societăţi sportive în perioada interbelică”.

Cu o modestie extraordinară, omul care acum şapte decenii şi mai bine îl învăţa pe Rege să schieze spunae că nu crede că acesta şi-ar mai aduce aminte de el. „Oricum nu vreau să îl deranjez. Mi-ar plăcea să îl reîntâlnesc, însă nu doresc să insist în acest sens...”, spunea într-un interviu.

De altfel, graţie schiului, Constantin Anghelache a scăpat cu viaţă şi din război. La încheierea studiilor universitare a fost trimis pe front, în linia întâi. Pentru că ştia să schieze, a fost repartizat la o unitate de Vânători de Munte, cu gradul de sublocotenent. A fost avansat apoi, iar în rezervă a ieşit cu grad de căpitan.

×
Subiecte în articol: regele mihai a murit
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close