Antena 3 CNN Actualitate REGELE MIHAI A MURIT. Reacții la moartea Regelui Mihai

REGELE MIHAI A MURIT. Reacții la moartea Regelui Mihai

REGELE MIHAI A MURIT. Reacții la moartea Regelui Mihai
05 Dec 2017   •   14:39

REGELE MIHAI A MURIT. Academicianul Răzvan Theodorescu afirmă că Regele Mihai a fost un personaj tragic, cu o viaţă tragică, dar demnă, în urma căruia rămâne un lucru foarte important, acela de a fi fost factorul decisiv în actul de la 23 August. REGELE MIHAI A MURIT.

REGELE MIHAI A MURIT. "Moare un rege care este ultimul monarh al României. Cu el monarhia română se stinge definitiv. Un personaj tragic, cu o viaţă tragică, dar demnă, un personaj demn de respect, care în cea de a doua sa domnie, dramatică de altfel, a făcut un lucru foarte important, fiind factorul decisiv în actul de la 23 August, a cărui importanţă o ştim cu toţii. Să îi apărăm această bună amintire, după cum trebuie să nu uităm că în întregul său exil a fost o persoană demnă şi care nu şi-a uitat nicio clipă ţara. Este singurul monarh exilat care s-a putut întoarce în ţara sa exact în locul de unde a plecat şi lucrul acesta contează destul de mult pentru o istorie aproape centenară", a declarat pentru AGERPRES academicianul.

REGELE MIHAI A MURIT. Întrebat de ce se încheie monarhia în România, Răzvan Theodorescu a spus că Regele Mihai "nu mai are niciun urmaş".

REGELE MIHAI A MURIT. "La ştiinţa mea, nu mai are niciun urmaş, pentru că în ceea ce îl priveşte pe tânărul Nicolae s-a acţionat cum s-a acţionat. Deci trebuie să aibă urmaşi masculini, iar îndepărtarea lui Nicolae face să nu mai existe urmaşi pentru o eventuală, dar puţin probabilă, restabilire a monarhiei", a mai spus academicianul.

REGELE MIHAI A MURIT. Regele Mihai I a murit marţi, la vârsta de 96 de ani, la reşedinţa din Elveţia, a anunţat Casa Regală.

REGELE MIHAI A MURIT. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, s-a declarat profund întristat de moartea Regelui Mihai, afirmând că golul pe care acesta îl lasă în urmă este imens.

REGELE MIHAI A MURIT. "Sunt profund întristat de vestea morţii Regelui Mihai! Lunga sa suferinţă nu a putut atenua şocul acestei veşti. Aceasta este dovada cea mai palpabilă a prezenţei Regelui Mihai în sufletele noastre, a importanţei sale pentru noi, românii. Golul pe care îl lasă în urmă este imens. Imensă este însă şi contribuţia Regelui în cel de-al Doilea Război Mondial şi în salvgardarea destinului românesc. Regele Mihai a luptat pentru o Românie întreagă, democratică şi europeană, care-şi respectă propria tradiţie şi propriile valori naţionale. Testamentul său politic este limpede şi nu avem decât să-l urmăm toţi, indiferent de convingerile politice! Dumnezeu să-l odihnească!", a scris marţi Dragnea pe Facebook.

REGELE MIHAI A MURIT. Academicianul Ioan Aurel Pop, istoric, rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că, odată cu moartea Regelui Mihai s-a stins o lume.

REGELE MIHAI A MURIT. "Stăpânit de o emoţie care nu se poate exprima în cuvinte, pot să vă spun doar, gândindu-mă la faptul că sunt istoric, că s-a stins ultimul şef de stat din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, ultimul care mai era în viaţă şi că, odată cu el, de fapt s-a stins o lume, o lume care a suferit, o lume care a trăit, o lume care a cunoscut ororile războiului şi ororile regimului comunist, o lume care, prin Majestatea sa, era dătătoare de speranţe. Dătătoare de speranţe pentru viitor", a spus Ioan Aurel Pop.

REGELE MIHAI A MURIT. El a adăugat că toţi românii ar trebui să fie în doliu şi să se gândească la personalitatea Regelui Mihai.

REGELE MIHAI A MURIT. "Din păcate, în acest moment toţi românii ar trebui să fie în doliu şi să se gândească la ceea ce a reprezentat personalitatea regelui pentru această ţară, dar şi pentru Europa Centrală şi de Sud-Est în general, ca un simbol al stabilităţii, al democraţiei, al valorilor respectate. Condoleanţe familiei", a conchis istoricul clujean.

REGELE MIHAI A MURIT. Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, transmite condoleanţe Casei Regale pentru "imensa pierdere" generată de moartea Regelui Mihai, subliniind că fostul suveran a fost "simbolul naţional ar rezistenţei" şi "a dat dovadă de verticalitate şi de un deosebit curaj în momente de cumpănă ale neamului românesc".

REGELE MIHAI A MURIT. "Am aflat cu profundă tristeţe vestea trecerii în nefiinţă a Majestăţii Sale Mihai I, ultimul rege al României. În numele meu şi al întregii Armate doresc să transmit familiei şi membrilor Casei Regale sincere regrete şi condoleanţe pentru această imensă pierdere. Regele Mihai I va rămâne de-a pururi în istoria neamului românesc drept simbolul naţional ar rezistenţei, dând dovadă de verticalitate şi de un deosebit curaj în momente de cumpănă ale neamului românesc. Sperăm că fermele sale convingeri şi înţelepciunea sa ne vor consolida puterea interioară de a contribui şi de acum înainte la înfăptuirea unei lumi mai bune, aşa cum şi-a dorit-o tot timpul Regele Mihai. În aceste momente suntem cu sufletul alături de Casa Regală, dar şi de toţi românii care l-au apreciat pe Majestatea sa, Regele Mihai I. Dumnezeu să-l odihnească !", a scris Fifor, marţi, pe Facebook.

REGELE MIHAI A MURIT. Poporul se desparte îndurerat de Regele Mihai, "un model de moralitate şi demnitate pentru români", a afirmat, marţi, premierul Mihai Tudose.

REGELE MIHAI A MURIT. "Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate şi demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României. Îi vom simţi mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificaţie deosebită pentru naţiunea noastră. Amintirea Majestăţii Sale va rămâne mereu vie. Condoleanţe Casei Regale a României, vă suntem alături şi vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Dumnezeu să-l odihnească!", a scris Tudose pe Facebook.

REGELE MIHAI A MURIT. Şeful Guvernului a publicat un citat din discursul susţinut de Regele Mihai I în Parlament în 2011.

REGELE MIHAI A MURIT. "Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru", susţinea atunci, în Parlament, Regele Mihai I.

REGELE MIHAI A MURIT. Zestrea pe care Regele Mihai a lăsat-o statului român modern trebuie preţuită şi consolidată, afirmă deputatul Ana Birchall.

REGELE MIHAI A MURIT. "Am aflat cu tristeţe de moartea Majestăţii Sale Regele Mihai. Pentru mine, Regele Mihai a fost un exemplu de devotament, de eleganţă şi putere, de conştiinţă civică, de capacitate de a pune ţara înainte de orice. Zestrea pe care Regele Mihai a lăsat-o statului român modern trebuie preţuită şi consolidată. Îmi exprim regretul pentru pierderea pe care a suferit-o Familia Regală, greu încercată în aceste momente, căreia îi transmit sincere condoleanţe. Dumnezeu să îl odihnească în pace pe Regele Mihai al României!", a scris Birchall marţi pe pagina sa de Facebook.

 

 

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close