x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Regele Mihai suferă de carcinom epidermoid. Cum se manifestă cumplita formă de cancer

de G.S.   •   02 Mar 2016   •   17:28
Regele Mihai suferă de carcinom epidermoid. Cum se manifestă cumplita formă de cancer 416
Foto: pixabay.com
Casa Regală a anunțat, joi, că Regele Mihai se retrage din viața publică, fiind grav bolnav.

Conform comunicatului oficial, Regele Mihai suferă de carcinom epidermoid și de lucemie cronică și chiar a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență.

Carcinonul epidermoid este o formă de cancer a unor celule epiteliale, găsite atât în piele cât şi în structura unor organe interne. Poate fi localizat la nivelul esofagului, ale plămânilor, ale gurii sau buzelor.

Este o formă de cancer ce afectează cu precădere persoanele în vârstă, mai des întâlnită la bărbaţi decât la femei.

Carcinomul epidermoid este una din cele două forme frecvent întâlnite ale cancerului esofagian, conform sfatulmedicului.ro.


Cancerul esofagian este o boala in care celule maligne se formeaza in tesutul esofagian. Esofagul este conductul muscular care transporta alimentele si lichidele dinspre cavitatea bucala spre stomac.

Peretele esofagian este format din cateva straturi tisulare, incluzand membrana mucoasa, musculara si tesutul conjunctiv.

Cancerul esofagian incepe din stratul superficial si pe masura ce creste se intinde spre straturile din grosimea esofagului.

Cele mai frecvente doua tipuri de cancer esofagian sunt numite dupa tipul de celule care devin maligne:

- carcinomul scuamos: cancerul care apare in celulele scuamoase, celulele subtiri, plate care tapeteaza esofagul; acest tip de cancer este frecvent intalnit in portiunile superioare si mijlocii ale esofagului, dar poate sa apara oriunde pe lungimea acestuia, fiind numit si carcinom epidermoid

- adenocarcinomul: cancerul care apare in celulele glandulare (secretorii), care produc si elibereaza fluide, cum ar fi mucusul; adenocarcinomul se formeaza de obicei in portiunea inferioara a esofagului, in apropierea stomacului.

sati