x close

Regele Mihai susţine schimbarea Constituţiei: Viitorul României este în mâna instituţiilor, nu a oamenilor care le servesc

27 Dec 2008   •   19:41
Regele Mihai susţine schimbarea Constituţiei: Viitorul României este în mâna instituţiilor, nu a oamenilor care le servesc

Numărul celor care susţin modificarea Constituţiei a crescut, după ce şi Regele Mihai I s-a alăturat acestora. El consideră că România are nevoie "să-şi dăltuiască o Constituţie care să dea un rol limpede, neechivoc şi complementar instituţiilor statului".
Majestatea Sa apreciază că actuala criză economică va afecta marile democraţii ale lumii, iar România nu poate fi un partener egal şi respectabil fără instituţii solide, viitorul ţării fiind în mâna instituţiilor, nu a oamenilor care le servesc, scrie Mediafax.
"Apartenenţa la NATO şi la Uniunea Europeană lucrează în favoarea democraţiei, libertăţii şi stabilităţii. Nu este, însă, de ajuns. Viaţa politică şi alegerile anului 2008 arată cât de importantă este lucrarea neîntreruptă a societăţii, a oamenilor, pentru a menţine şi a întări instituţiile democraţiei şi libertăţii. Sunt încredinţat că înţelepciunea şi voinţa românilor vor aduce echilibrul de care ducem lipsă. Vine o vreme de încercări pentru lumea liberă. Dezechilibre economice vor afecta democraţiile lumii. România, nevindecată deplin de anii comunismului, nu poate fi un partener egal şi respectabil fără instituţii solide, predictibile şi servite cu loialitate. Viitorul României este în mâna instituţiilor, nu a oamenilor care le servesc", afirmă Regele, în mesajul său de Anul Nou.
"Etica instituţională nu este opţională. Rostul României, în momentele viitoare de criză economică, va depinde de comportamentul celor care îi reprezintă interesele. Sistemul instituţional respectabil este cheia stabilităţii ţării. Pentru aceasta, România are nevoie să-şi dăltuiască o Constituţie care să dea un rol limpede, neechivoc şi complementar instituţiilor statului. Este o chestiune de onoare, de respect pentru tradiţiile noastre. Este singura soluţie pentru salvarea democraţiei şi a demnităţii noastre. Aşa să ne ajute Dumnezeu!", afirmă Regele Mihai în mesajul către români.
Antena3.ro

Parteneri
Parteneri
sati