Antena 3 CNN Actualitate Regina = Blejnar? Fostul şef al vămii Ploieşti: Când mi s-a cerut demisia, s-a folosit numele lui Blejnar

Regina = Blejnar? Fostul şef al vămii Ploieşti: Când mi s-a cerut demisia, s-a folosit numele lui Blejnar

Regina = Blejnar? Fostul şef al vămii Ploieşti: Când mi s-a cerut demisia, s-a folosit numele lui Blejnar
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Feb 2011   •   22:42

Şeful ANAF Sorin Blejnar avea cunoştinţă de neregulile care se petreceau în Vama Ploieşti, cel puţin aşa susţine liderul Sindicatului Naţional al Politiştilor, Florian Ioniţă. Fostul şef al vămii, Diana Severin, a denunţat în scris situaţia. Ulterior ea a fost schimbată din funcţie. În locul său a fost numit vameş şef: Cornel Costea.

Scandalul de la vama Ploieşti este unul vechi. Şeful ANAF Sorin Blejnar ştia de neregulile care se petreceau în vamă, iar cei care îndrăzneau să se opună sistemului erau schimbaţi din funcţie. Este cazul fostului şef al Vămii Ploieşti Diana Severin.

"În momentul în care mi s-a solicitat demisia s-a folosit numele preşedintelui ANAF. Dânsul chiar nu a negat faptul că a primit nişte documente de la mine în care i-am adus la cunoştinţă faptul că există societăţi comerciale din Prahova care aduc grave prejudicii bugetului de stat", a declarat Diana Severin, în direct la emisiunea "La Ordinea Zilei".

 


Fosta şefă a vămii Ploieşti povesteşte că în noiembrie 2009, după ce a demisionat, a avut un accident supect. Şi actualul şef al vămii Ploieşti care a fost reţinut de DNA a reclamat la poliţie că a fost urmărit de mai multe maşini

Patronul unei firme din Ploieşti a depus plângere penală împotriva vameşului şef Cornel Costea, nemulţumit că marfa sa era ţinută cu zilele în vamă.

Cornel Costea a fost detaşat prin ordin pentru 7 luni, la Vama Ploieşti, o vamă cunoscută pentru diversele scandaluri de corupţie.

Vameşii ploieşteni au mai fost cercetaţi pentru fapte de corupţie. În 2006, 18 persoane printre care adjunctul şefului Biroului vamal Ploieşti, au fost ridicate sub acuzaţii similare. Instanţa nu s-a pronunţat nici până acum în cazul lor. Săptămâna aceasta a avut loc al 50-lea termen în dosar.

×
Subiecte în articol: Ploiești Sorin Blejnar La Ordinea Zilei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close