Antena 3 CNN Actualitate Traseul complet al funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a. Afetul de tun pe care se află sicriul, tras cu funii de corabie

Traseul complet al funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a. Afetul de tun pe care se află sicriul, tras cu funii de corabie

Afetul de tun pe care se află sicriul Reginei Elisabeta a II-a va fi tras cu funii de corabie în loc de cai. Ceremonialul începe efectiv la ora 10.44 (12.44, ora României), atunci când sicriul Reginei va părăsi Westminster Hall.

Traseul complet al funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a. Afetul de tun pe care se află sicriul, tras cu funii de corabie
Sursa foto: Hepta | Alpha Press
de Cristi Popovici    |    19 Sep 2022   •   08:38

De la Westminster Hall, cortegiul ajunge la Westminster Abbey, după un drum de numai câteva minute, acolo unde, la ora 13.00 (ora României), va începe serviciul funerar.

Şefi de stat din întreaga lume vor fi alături de Familia Regală pentru a comemora viaţa şi serviciul Reginei. Vor fi acolo şi politicieni de rang înalt din Marea Britanie, dar şi foşti premieri.

La 14.15, cortegiul pleacă spre Castelul Windsor, cu oprire la Wellington Arch. În acest loc se face transferul sicriului de pe afetul de tun către o maşină specială, având în vedere că până la castel este o distanţă mare. Întregul traseu este lung şi va fi parcurs în aproximativ trei ore.

Poliţişti şi militari vor fi aliniaţi pe rută şi vor asigura securitatea evenimentului, iar Big Ben va suna la fiecare minut pentru a marca ultimul drum al Reginei Elisabeta a II-a. La fiecare cinci minute se vor auzi salve de tun ce sunt trase din Hyde Park.

Procesiunea finală va avea loc la Castelul Windsor, aflat la o distanţă de 35 de kilometri de Londra. În jur de 800 de oameni vor participa la ceremonialul de la Windsor.

Spre final, coroana, globul şi sceptrul de pe sicriul Reginei vor fi înlăturate înainte de înmormântare.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată în Capela St. George, aflată pe proprietatea castelului, la 21.25, ora României.

Această biserică a fost aleasă special de Familia Regală pentru toate evenimentele regale. Tot aici a avut loc nunta dintre prinţul Harry şi Meghan Markle, dar şi înmormântarea Prinţului Philip, soţul reginei.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close