Antena 3 CNN Actualitate Plata bacșișului cu cardul, cerută de mediul de afaceri. Discuții la Ministerul de Finanțe

Plata bacșișului cu cardul, cerută de mediul de afaceri. Discuții la Ministerul de Finanțe

Bacșișul ar putea fi reglementat în România. În acest moment există discuții la Ministerul de Finanțe pe această temă. O preocupare în această direcție este achitarea bacșișului cu cardul, a transmis un reprezentant al mediului de afaceri, după o ședință la minister.

Plata bacșișului cu cardul, cerută de mediul de afaceri. Discuții la Ministerul de Finanțe
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    09 Dec 2021   •   16:58

„Pentru că dumneavoastră dacă mergeți astăzi într-un restaurant și doriți să achitați un bacșiș, nu se poate să îl achitați pe card, pe casa de marcat. La fel ca în toate țările europene, acest bacșiș ar trebui cumva reglementat. Trebuie să ieșim din zona de ipocrizie”, a declarat reprezentantul mediului de afaceri.

Acesta a mai transmis că taxa de solidaritate nu se va introduce în 2022, măsură susținută de PSD și de UDMR, dar respinsă de liberali.

Florin Cîțu susține că au fost companii multinaționale care au plătit în avans la buget pentru a exista bani de pensii și salarii.

„Eu cred că nu este un comportament normal să vii azi să penalizezi aceste companii, pentru că nu am înțeles de ce, care este destinația acestor sume. Aștept în continuare explicații, vedem și discutăm cu mediul de afaceri. (...) Lucrurile se pot face, dar trebuie să ai discuții cu cei pe care vrei să-i penalizezi”, a punctat Cîțu, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: bacsis Minister Finanțe ministru afaceri PSD
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close