Antena 3 CNN Actualitate Reguli noi pentru taximetriştii din Constanţa! Şoferii nu mai au voie în maiouri, pantaloni scurţi şi papuci de plajă

Reguli noi pentru taximetriştii din Constanţa! Şoferii nu mai au voie în maiouri, pantaloni scurţi şi papuci de plajă

Reguli noi pentru taximetriştii din Constanţa. Şoferii nu mai au voie la muncă în maiouri, pantaloni scurţi şi papuci de plaja. Totodată, aceştia trebuie să îşi ţină maşinile curate, pot asculta doar muzică comercială la un anumit volum şi nu au voie să vorbească la telefon în timpul curselor.

Reguli noi pentru taximetriştii din Constanţa! Şoferii nu mai au voie în maiouri, pantaloni scurţi şi papuci de plajă
Sursa foto: Hepta
de Raluca Butan    |    23 Feb 2021   •   08:53

Se schimbă regulile la Constanța în privința celor care fac taximetrie. Reprezentanții taximetriștilor şi autoritățile locale au ajuns la o formă finală a regulamentului de funcționare după aproape doi ani de discuții fără succes.

Taximetriștii nu mai au voie în maiouri, pantaloni scurți și șlapi, trebuie să își mentina mașinile curate si sa asculte muzică comercială, iar Primăria îi scuteşte de obligativitatea unui certificat fiscal. 

Autorităţile le impuneau la început taximetriştilor să poarte pantalon negru şi cămaşă albastră, iar taximetriştii s-au împotrivit acestei reguli şi au spus că vara le-ar fi foarte greu să îmbrace o astfel de ţinută.

În cele din urmă, autorităţile s-au rezumat să le spună că e nevoie de o ţinută decentă. De asemenea, taximetriştii constănţeni sunt obligaţi să aibă maşina curată şi să asculte doar muzică comercială. Totodată, taximetriştii care au un compoartament violent în trafic, nu vor mai putea să ia clienţi în următoarele 30 de zile. 

O altă veste proastă pentru taximetrişti este că numărul maşinilor va trebui să scadă la Constanţa, de la 1700 câte sunt în prezent, până la 1200.

Toate aceste reguli vor fi supuse dezbaterii publice, iar autorităţile locale constănţe doresc să le implementeze înaine de începerea sezonului estival.

×
Subiecte în articol: taximetrişti şoferi Constanța
Parteneri
Accident masiv în Polonia! Cel puțin 17 oameni au fost răniți
x close