Antena 3 CNN Actualitate Ce trebuie să știi dacă mergi la schi în pandemie - Măsuri anti-COVID adoptate pe pârtii

Ce trebuie să știi dacă mergi la schi în pandemie - Măsuri anti-COVID adoptate pe pârtii

Stațiunile montane din România se pregătesc să primească primii primii pasionați de sporturi de iarnă. Stațiunea Straja din Valea Jiului a fost prima din țară care a anunțat că deschide sezonul. Important de știut este că vor exista reguli noi și restricții impuse de pandemia COVID-19.

Ce trebuie să știi dacă mergi la schi în pandemie - Măsuri anti-COVID adoptate pe pârtii
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    02 Dec 2020   •   12:30

După ce în Italia dar și în Elveția, mai multe stațiuni de ski au fost deschise, și în țara noastră stațiunile montane încep să aștepte turiști pasionați de sporturi de iarnă.

Măsuri anti-COVID adoptate pe pârtiile de schi

  • Masca de protecție este o cerință obligatorie în acest an, cu excepția timpului în care oamenii mănâncă sau beau.
  • Multe dintre destinațiile de schi vor adaugă stații de igienizare a mâinilor pe liniile telescaunelor și vor reconfigura modul în care acestea sunt ocupate
  • Deoarece închirierea echipamentelor are loc de obicei în spații închise, multe stațiuni s-au orientat în acest sezon către un sistem de rezervare online
  • Pasionații de schi sunt sfătuiți de experți să renunțe la închierierea unei căști de protecție și să aleagă una cumpărată. Asta pentru a limita și mai mult riscul de infectare.
  • Terasele vor ocupa mai mult spațiu, pentru ca același număr de mese și de scaune folosite până acum să poată fi așezate la distanță regulamentară

"Nu este nicio decizie luată, vă daţi seama toată lumea şi-ar dori să fie deschis totul. Lucrăm cu cei din industrie, dacă vreţi, cu toată partea de instalaţii şi încercăm să găsim nişte modalităţi şi soluţii care să respecte aceste recomandări şi aceste norme de siguranţă.

Rămâne problema cozilor şi, cu siguranţă , dacă (...) restul Europei va fi închis şi noi vom reuşi să menţinem deschise, ceea ce nu ştim acum încă, va fi nebunie. Va trebui să găsim un modus operandi care să evite o creştere a cifrelor”, a declarat Răzvan Pîrjol, secretarul de stat pentru turismm citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: restricţii pandemie COVID-19 schi
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close