Antena 3 CNN Actualitate Reîncep protestele: Mii de oameni vor demonstra, în capitală, împotriva tăierii salariilor şi a pensiilor

Reîncep protestele: Mii de oameni vor demonstra, în capitală, împotriva tăierii salariilor şi a pensiilor

Reîncep protestele: Mii de oameni vor demonstra, în capitală, împotriva tăierii salariilor şi a pensiilor
Sursa foto: proteste
06 Iun 2010   •   17:50

Începe o nouă săptămână şi reîncep protestele. După mişcările de stradă din ţară, acum mitingurile se mută în Capitală. Sindicatele vor să scoată în stradă câteva mii de oameni într-o încercare disperată de a determina Guvernul să renunţe la tăierea pensiilor şi salariilor.

Luni, 3.000 de oameni se vor aduna în faţa Palatului Parlamentului, acolo unde premierul Emil Boc va veni împreună cu membrii cabinetului pentru a-şi angaja răspunderea pe pachetul de legi care prevede scăderea salariilor şi pensiilor. Sindicaliştii anunţă că acesta este numai începutul protestelor de amploare pe care federaţiile le pregătesc pentru perioada următoare.

Pentru ziua în care se va dezbate moţiunea de cenzură, sindicatele au anunţat grevă generală şi un miting de amploare. 20.000 de persoane vor forma un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului. De asemenea, sindicaliştii vor face filtre la porţile de acces în sediul Legislativului.

Acţiunile din Bucureşti vin după ce săptămâna aceasta mii de oameni au ieşit în stradă în mai toate oraşele ţării. Profesori, funcţionari, poliţişti şi-au strigat disperarea şi nemulţumirea pentru reducerea salariilor.

Pensionarii s-au alăturat şi ei protestatarilor. La Vaslui au forţat cordonul jandarmilor pentru a intra în sediul prefecturii. A fost nevoie de scutieri să-i oprească. Cu toţii spun că Guverul îi condamnă la o moarte lentă scâzându-le cu 15% veniturile şi aşa foarte mici.

Antena 3




×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close