Antena 3 CNN Actualitate Relaxare în Capitală, după 3 luni de restricții. Ce vor avea bucureștenii voie să facă începând de astăzi

Relaxare în Capitală, după 3 luni de restricții. Ce vor avea bucureștenii voie să facă începând de astăzi

Măsurile de relaxare au intrat în vigoare în urmă cu doar câteva ore în ciuda avertismentelor venite din partea specialiștilor și a Ministerului Sănătății. Începând de astăzi, restaurantele, barurile și cafenelele vor funcționa în intervalul orar 06:00-21:00. Și terasele, dar și sălile de jocuri de noroc se redeschid în limita a 30% din locuri.

Relaxare în Capitală, după 3 luni de restricții. Ce vor avea bucureștenii voie să facă începând de astăzi
de Laura Dinu    |    25 Ian 2021   •   07:40

Restaurantele, barurile, cafenelele, vor funcționa în intervalul orar 06:00-21:00

Restaurantele, sălile de joc sau de spectacol nu vor avea voie să funcționeze la mai mult de 30% din capacitate. Autoritățile anunță că se vor menține măsurile de relaxare, cât timp indicele privind rata de infectare va rămâne sub 3 la mia de locuitori. 

La restaurante, vor avea voie să stea la o masă 4 persoane, doar dacă fac parte din aceeași familie. Dacă nu sunt rude, pot sta doar câte două persoane. 

Deplasarea prin restaurant se va face doar cu masca de protecție, 

Șeful DSU avertizează că terasele sunt adevărate focare, pentru că nu este respectată legea.

Terasa asta, în mod normal este interzisă. Conform hotărârii de Guvern, terasa asta este închisă. Toţi stau în acea bulă de plastic. Astea sunt spaţii închise, chiar dacă este o singură masă, noi nu știm cum să ne păcălim singuri. Uitaţi-vă aglomeraţia din aşa-zisa terasă. Nu e terasă. Acolo este spaţiu închis. Este definit în hotărârea de Guvern. Are pereţi.

Este şi vina  faptului că nu se impun măsuri (...) În final, aici trebuie implementate măsuri. Eu cred că singura măsură în aşa ceva şi fără să exagerez este că, în momentul în care ai făcut acest lucru, să vină autorităţile şi să te închidă pe o lună de zile şi poate atunci învaţă lumea ce înseamnă să respecte regulile. Ieri aţi auzit situaţia cu tulpina nouă care de la o singură persoană s-au infectat nu ştiu câte persoane. Nu este de glumit. Mai avem un pic. Nu are rost să intrăm într-un alt val'. (...) Acest lucru este iresponsabil”, a declarat Raed Arafat la Antena 3. 

Tot astăzi se redeschid și sălile de jocuri. Activitatea acestora a fost sistată din data de 7 octombrie, anul trecut, în ciuda faptului că cei din industrie avertizau că statul renunță în acest fel la nu mai puțin de 2 milioane de euro zilnic din taxe și impozite. 

Iar, în teorie, de astăzi, locuitorii Bucureștiului vor putea merge și la film, la operă sau la teatru. În practică însă, cele 2 zile avute la dispoziție pentru pregătire au fost insuficiente. În plus, lacătul ar putea fi pus din nou pe afacerile lor dacă incidența va crește la peste 3 la mia de locuitori. 

Autoritățile îi îndeamnă pe cetățeni să poarte în continuare masca de protecție și să păstreze distanța socială.

×
Subiecte în articol: București relaxare
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close