Antena 3 Actualitate Noi relaxări în România, în ciuda faptului că ținta de vaccinare nu a fost atinsă

Noi relaxări în România, în ciuda faptului că ținta de vaccinare nu a fost atinsă

de Laura Dinu    |    27 Mai 2021   •   11:10
Noi relaxări în România, în ciuda faptului că ținta de vaccinare nu a fost atinsă
Sursa foto: Hepta

România va avea parte de noi relaxări, între care organizarea de spectacole și evenimente private, precum și activități sportive, de la 1 iunie, în ciuda faptului că ținta de vaccinare, de 5 milioane de persoane, nu a fost atinsă.

În momentul când a anunțat măsurile de relaxare în vigoare din 15 mai, între care renunțarea la mască în spații deschise, premierul Florin Cîțu a spus că există un calendar al relaxărilor care va intra în vigoare de la 1 iunie, de la 1 iulie și altele de la 1 august.

La acel moment, premierul spunea că singura condiție este atingerea țintei de vaccinare, la data de 1 iunie, de 5 milioane de persoane. 

Având în vedere că mai sunt doar câteva zile până la 1 iunie, putem spune că ținta propusă nu a fost atinsă, în România fiind, miercuri, puțin peste 4,2 milioane de persoane vaccinate, între care doar 3,3 cu ambele doze.

Cu toate acestea, Guvernul pregătește noi măsuri de relaxare care să intre în vigoare din 1 iunie.

Este vorba, între altele, de organizarea de nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maxim 70 de persoane și în interior cu maxim 50 de persoane, organizarea de spectacole în spații deschise cu până la 1.000 de persoane sau de competiții sportive în spații deschise cu participarea spectatorilor în limita a 25% din capacitatea spațiului. De asemenea, sălile de sport ar putea funcționa cu 70% din capacitatea spațiului, fără mască de protecție, dacă se asigură o suprafață de 7 metri pătrați pentru o persoană.

Ședința de Guvern va avea loc joi, de la ora 17.00, scrie Mediafax

Florin Cîțu: Am văzut că valul trei a dispărut! Relaxarea va avea loc în trei etape

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că Guvernul va merge mai departe cu relaxarea măsurilor de restricție, care va avea loc în trei etape.

„Am prezentat un calendar al relaxărilor: 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ținem de acest calendar. În ședința următoare de guvern ar trebui să avem - cred că ședința o să fie joi sau vineri - măsurile de la 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm și pentru celelalte perioade, vom ajusta acum. Am avut și discuții cu cei care sunt afectați direct. Vom îmbunătăți unele măsuri în funcție de aceste discuții”, spune Florin Cîțu.

Premierul precizează că obiectivul campaniei de vaccinare este acela de a elimina pandemia.

„Vedem că avem cifre foarte bune în ceea ce privește reducerea ratei de pozitivare. Campania de vaccinare a avut rezultate. Valul trei am văzut că a dispărut. Numărul de persoane la ATI este acum la 600, a scăzut de la 1.600, numărul persoanelor pozitivate scade în fiecare zi. Nu avem niciun motiv să nu mergem cu această campanie de relaxare mai departe”, conchide Cîțu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close