Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 4 septembrie 2018. Sărbătoare astăzi pentru creştinii ortodocşi de pretutindeni

Calendar ortodox 4 septembrie 2018. Sărbătoare astăzi pentru creştinii ortodocşi de pretutindeni

Calendar ortodox 4 septembrie 2018. Sărbătoare astăzi pentru creştinii ortodocşi de pretutindeni.

Calendar ortodox 4 septembrie 2018. Sărbătoare astăzi pentru creştinii ortodocşi de pretutindeni
04 Sep 2018   •   00:05

În încercare cu Episcopul Vavila se aflau trei fraţi tineri, care nu îl abandonaseră nici în cele mai grele clipe. Văzîndu-i, împăratul a întrebat : "Cine sunt aceşti copii ?"

"Aceştia sunt copiii mei duhovniceşti" răspunse sfîntul, "şi i-am crescut în pioşenie, le-am dat o educaţie, i-am călăuzit în ale culturii, şi aici într-un trup mărunt se află înaintea ta aceşti bravi tineri şi creştini desăvârşiţi. Pune-i la încercare şi vei vedea".

Calendar ortodox 4 septembrie 2018. Sărbătoare pentru creştinii ortodocşi

Împăratul a încercat în tot felul de moduri să îi ademenească pe tineri şi pe mama lor Hristodula să renunte la Hristos, dar în zadar. Apoi, cuprins de furie, a ordonat ca fiecare dintre ei să fie biciuit cu atîtea lovituri cîţi ani aveau.

Primul a primit douăsprezece lovituri, al doilea, zece şi al treilea, şapte. Lăsîndu-i pe mamă şi copii, torţionarul a conjurat din nou pe episcop, spunîndu-i că acei copii renunţaseră la Hristos. Dar minciuna repede a ieşit la iveală şi nu a reuşit.

Apoi el a ordonat ca toţi martirii să fie legaţi de un copac şi arşi cu focul. Văzând curajul stoic al sfinţilor, în cele din urmă împăratul i-a condamnat la moarte prin tăierea capului cu sabia.

sursa: noutati-ortodoxe

×
Subiecte în articol: calendar ortodox
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close