Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce se întâmplă cu cei care nu merg duminica la biserică? Avertismentul părintelui Cleopa

Ce se întâmplă cu cei care nu merg duminica la biserică? Avertismentul părintelui Cleopa

Ce se întâmplă cu cei care nu merg duminica la biserică? Avertismentul părintelui Cleopa
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Iul 2017   •   11:20

Într-una din cuvântările ținute în timpul vieții, Părintele Ilie Cleopa le-a explicat credincioșilor ce se întâmplă cu cei care nu ajung la biserica în sfânta zi de duminică, potrivit realitatea.net.

„Oare de ce nu venim măcar Duminica și la marile Sărbători cu toții la biserică? De ce punem motive că „ne-am cumpărat țarine”, adică griji pământești, că „ne-am cumpărat cinci perechi de boi”, adică ne-am robit de patimi cele cinci simțiri, și că „ne-am luat femeie”, adică ne-am dedat la beții și desfrânări, mai ales Duminica și de aceea nu putem veni la ospățul Sfintei Liturghii în sărbători, să ospătăm împreună cu Mântuitorul Hristos, cu Maica Domnului și cu toți sfinții din cer? 

Căci vedem la Sfânta Liturghie, Duminica, mai mult bătrâni și văduve, dar tinerii și copiii dumnevoastră unde sunt? De ce nu vin cât mai mulți la slujbele bisericii, la Sfânta Liturghie? (...) Vai celor ce lipsesc Duminica fără motiv binecuvântat de la biserică, de la cina cea mare a Sfintei Liturghii, că cină mai mare ca jertfa liturgică și Sfânta Împărtășanie și ca citirea sfintelor cărți nu este alta pe pământ!”, spune părintele.

×
Subiecte în articol: biserica slujba duminica parintele cleopa
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close