Antena 3 Actualitate Religie Ce se întâmplă cu omul care moare fără lumânare. Părintele Cleopa explică

Ce se întâmplă cu omul care moare fără lumânare. Părintele Cleopa explică

de M.Z.    |    17 Ian 2017   •   22:15
Ce se întâmplă cu omul care moare fără lumânare. Părintele Cleopa explică
Sursa foto: Foto: basilica.ro

Părintele Cleopa Ilie, cel care a fost la Mănăstirea Sihăstria, a spus că nu este nimic grav dacă un om moare fără să aibă o lumânare aprinsă.

Dacă moare omul fără lumânare nu-i nimica. Lumânarea este numai un simbol. Auzi ce spune Mântuitorul în Evanghelie, ca să arate care-i lumânarea noastră: Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor - și apoi arată care-i lumina - că, văzând oamenii faptele cele bune ale voastre, să-L slăvească pe Tatăl vostru Care este în ceruri. (...) Măi, pe cutare nu l-ai văzut niciodată în crâșmă, nu l-ai auzit vreodată înjurând, l-ai văzut totdeauna la biserică, ai văzut copiii lui cum se închină, ai văzut că-i milostiv, ai văzut că postește sfintele posturi, merge la mărturisiri cât mai des, este o lumină pentru tot satul. 

Asta-i lumina. Faptele bune. Poți să ai un milion de lumânări, nu-ți ajută nimic la moarte. Cine le-a aprins lumânarea la cei care au murit pe front? Iată lumina: dacă au avut fapte bune, aceea-i lumina. Lumânarea este un simbol”, a explicat părintele Cleopa Ilie, potrivit sfaturiortodoxe.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close