Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce spunea părintele Cleopa despre oamenii care mor fără lumânare: „Poţi să ai un milion de lumânari, nu-ţi ajută nimic la moarte”

Ce spunea părintele Cleopa despre oamenii care mor fără lumânare: „Poţi să ai un milion de lumânari, nu-ţi ajută nimic la moarte”

Părintele Cleopa a explicat, la un moment dat, cât de important este, din punct de vedere religios, ca o persoană să aibă o lumânare aprinsă la căpătâi, în clipa morții.

Ce spunea părintele Cleopa despre oamenii care mor fără lumânare: „Poţi să ai un milion de lumânari, nu-ţi ajută nimic la moarte”
Sursa foto: foto: Pixabay.com
16 Ian 2020   •   13:02

Discuția referitoare la acest aspect a revenit în atenția publică după ce jurnalista Cristina Țopescu a fost găsită moartă în casă, la aproximativ două săptămâni după tragicul eveniment. Cristina Țopescu a murit fără lumânare, iar Părintele Cleopa a explicat, în urmă cu mai mulți ani, dacă este sau nu un păcat acest lucru.

„Un om, creştin bun în sat la voi, care nu înjură, nu fură, nu fumează, duce viaţă curată cu soţia, posteşte toate sfintele posturi, lunea, miercurea şi vinerea; merge la biserică regulat, creşte copiii în frica Domnului, acela este o lumină pentru tot satul. Măi, pe cutare nu l-ai văzut niciodată în crâşmă, nu l-ai auzit vreodată înjurând, l-ai văzut totdeauna la biserica, ai văzut copiii lui cum se închină, ai văzut că-i milostiv, ai văzut că posteşte sfintele posturi, merge la mărturisiri cât mai des, este o lumină pentru tot satul. Asta-i lumina. Faptele bune. Poţi să ai un milion de lumânari, nu-ţi ajută nimic la moarte. Cine le-a aprins lumânarea la cei care au murit pe front?”, se arată în spusele părintelui Cleopa.

(Ne vorbeşte Părintele Cleopa 8, Ediţia a III-a, Ediţie îngrijită de Arhimandrit Ioanichie Bălan, Editura Mănăstirea Sihăstria, Vânători-Neamţ, 2010, pp. 127-128)

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close