Antena 3 CNN Actualitate Religie Cum a fost ispitit celebrul părinte Cleopa de extratereştri

Cum a fost ispitit celebrul părinte Cleopa de extratereştri

Cum a fost ispitit celebrul părinte Cleopa de extratereştri
28 Sep 2015   •   11:22

Una dintre cele mai tulburătoare mărturii ale părintelui Ilie Cleopa este cea referitoare la o întâlnire parcă desprinsă din filmele SF. Duhovnicul povesteşte cum a fost speriat într-o noapte de o fiinţă ciudată care coborâse dintr-o „maşină de alamă cu multe roţi”, scrie adevarul.ro. 

Părintele Ilie Cleopa, cunoscut predicator al Moldovei, era unul dintre monahii căutaţi de credincioşi pentru sfaturile sale duhovniceşti. El obişnuia să-i primească la Mănăstirea Sihăstria din Neamţ pe toţi care îl căutau pentru a afla o vorbă de duh.    „Mânca-v-ar Raiul!”, le ura părintele de la Sihăstria celor care-l căutau la mănăstire, dar avea grijă să-i atenţioneze mereu să se pregătească în credinţă pentru venirea sfârşitului lumii. Din aceste întâlniri cu duhovnicul au rămas imprimate în format audio sau video învăţăminte, dar şi interpretări ale Bibilei.

În lucrarea biografică scrisă de arhimandritul Ioanichie Bălan, părintele Cleopa aduce aminte de o întâmplare ce duce cu gândul la o întâlnire de gradul III. Scena ar fi avut loc în Postul Crăciunului, la o oră după miezul nopţii. „Eram într-o noapte la ora unu în bordei… când deodată aud: buf, buf, buf! Se cutremura pământul. Eu am ieşit să văd ce se aude, dar când am deschis uşa la bordei am văzut afară o lumină mare şi în lumină, o maşină de alamă cu multe roţi”,  spune părintele.

Mai multe, pe adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: parintele cleopa extraterestri
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close