Antena 3 CNN Actualitate Religie Cum descria părintele Cleopa drumul sufletului după moarte

Cum descria părintele Cleopa drumul sufletului după moarte

Cum descria părintele Cleopa drumul sufletului după moarte
Sursa foto: FOTO: crestinortodox.ro
31 Ian 2017   •   17:16

În tradiţia creştin-ortodoxă, cele 40 de zile după moarte sunt esenţiale pentru sufletul celui decedat. Duhovnicul de la Mănăstirea Sihăstria a descris în detaliu ce se întâmplă în această perioadă, explicând şi legătura cu rânduiala care trebuie păstrată de familia răposatului.

Părintele Cleopa obişnuia să-i primească la Mănăstirea Sihăstria din Neamţ pe toţi care îl căutau pentru a afla o vorbă de duh, renumele său ducându-se repede în Moldova, apoi în toată ţara. Din aceste întâlniri cu duhovnicul au rămas imprimate în format audio sau video învăţăminte, dar şi interpretări ale Bibilei.

Una din temele abordate de Cleopa a fost şi drumul sufletului în primele zile după moarte. Duhovnicul de la Sihăstria spune că după moarte, sufletul îşi urmează o cale specială, după tradiţia Bisericii Ortodoxe:

„De când murim şi până la 40 de zile, când are loc judecata particulară a sufletului şi se hotărăşte de Dumnezeu unde o să stăm, la bine sau la rău, până la judecata de apoi, este un timp de tranziţie, adică un timp provizoriu, pentru drepţi şi pentru păcătoşi”.

Prima zi după moarte – întâlnirea cu îngerul păzitor. Continuarea, pe crestinortodox.ro.

×
Subiecte în articol: parintele cleopa
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close