Antena 3 CNN Actualitate Religie Sfânta Maria. De ce nu trebuie să spui astăzi ”La mulți ani!”

Sfânta Maria. De ce nu trebuie să spui astăzi ”La mulți ani!”

Sfânta Maria. De ce nu trebuie să spui astăzi ”La mulți ani!”
15 Aug 2018   •   11:37

Sfânta Maria. Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare) este una dintre cele mai importante sărbători creştine.

Sfânta Maria, 15 august 2018. Biserica Ortodoxă marchează, pe 15 august, Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare numită în popor şi Uspenia (termenul slav) şi Sfânta Maria Mare. Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria, dar mărturii despre existenţa ei nu există decât începând din secolul al V-lea, când cultul Maicii Domnului începe să se dezvolte foarte mult, mai ales după Sinodul IV Ecumenic, care a hotărât că Maica Domnului este Născătoare de Dumnezeu.

Sfânta Maria, 15 august 2018. Pe 15 august nu se fac urări de "La mulţi ani", deoarece de Adormirea Maicii Domnului a avut loc moartea şi înălţarea Fecioarei Maria. Pe data de 8 septembrie, de Sfânta Marie Mică, se fac urările de ”La mulţi ani”, atunci când se cinsteşte Naşterea Maicii Domnului.

Sfânta Maria, 15 august 2018. De Sfânta Maria se merge la biserică şi se participă la slujbă. Potrivit tradiţiilor, ziua de 15 august este ultima în care mai poţi culege plante miraculoase pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Masa de Sfânta Maria trebuie să fie cât mai cumpătată, chiar dacă nu mai este zi de post.

×
Subiecte în articol: Sfanta Maria adormirea maicii domnului
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close